Η Daimler ονομάζεται πλέον Mercedes-Benz Group

Το νέο όνομα του γερμανικού ομίλου έχει ως στόχο να τονίσει το χαρακτήρα των επιβατικών αυτοκινήτων

Η Daimler ονομάζεται πλέον Mercedes-Benz Group

Το νέο όνομα του γερμανικού ομίλου έχει ως στόχο να τονίσει το χαρακτήρα των επιβατικών αυτοκινήτων

Σε εφαρμογή είναι από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 η νέα ονομασία της Daimler. O γερμανικός όμιλος ονομάζεται πλέον Mercedes-Benz Group, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων, τον Οκτώβριο του 2021. Πλέον το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία, με την ονομασία Daimler Truck Holding AG.

Το νέο όνομα του γερμανικού ομίλου έχει ως στόχο να τονίσει το χαρακτήρα των επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και των van κάτω από τις διαφορετικές μάρκες: Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ.

Τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε θα αποτελέσουν ένα ορόσημο για την Mercedes-Benz. Το 2025 η γερμανική premium μάρκα θα λανσάρει τρεις πλατφόρμες, αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η MB.EA θα υποστηρίζει μεσαία και μεγάλα επιβατικά μοντέλα, η AMG.EA αυτοκίνητα επιδόσεων και η VAN.EA επαγγελματικά οχήματα. Από εκείνο το έτος και μετά δεν θα κατασκευάζει πλατφόρμες για συμβατικά μοντέλα (βενζίνης και diesel), με στόχο έως το 2030 η Mercedes-Benz να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, στις αγορές όπου θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!