Άρχισε η κοινή πορεία των Bugatti και Rimac

Οι δύο μάρκες θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν τα δικά τους hypercar, όμως θα υπάρξει συνεργασία σε πολλούς τομείς

Άρχισε η κοινή πορεία των Bugatti και Rimac

Οι δύο μάρκες θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν τα δικά τους hypercar, όμως θα υπάρξει συνεργασία σε πολλούς τομείς

Η Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την εταιρεία «Bugatti Rimac», η οποία προήλθε από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Από την μία η γαλλική Bugatti που ανήκε στον Όμιλο Volkswagen και από την άλλη η κροατική Rimac, που κατασκευάζει εδώ και λίγα χρόνια ηλεκτρικά hypercar. Η Bugatti Rimac ανήκει κατά 55% στο Rimac Group και κατά 45% στην Porsche. Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας αναλαμβάνει ο Mate Rimac, ιδρυτής της ομώνυμης μάρκας, ενώ ο Πρόεδρος της Porsche AG, Oliver Blume, θα είναι μέλος στο εποπτικό συμβούλιο.

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της Bugatti από το 2018, θα ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την Lamborghini. «Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Bugatti και τους πελάτες μας για αυτά τα 3,5 χρόνια, τα οποία ήταν έντονα, συναρπαστικά και επιτυχή. Μαζί δημιουργήσαμε φανταστικά hypercars και οδηγήσαμε την Bugatti σε μία νέα διάσταση», δήλωσε.

Παρά το γεγονός ότι ανήκουν πλέον σε νέα εταιρεία, οι δύο μάρκες θα λειτουργούν ξεχωριστά. Τα μοντέλα της Bugatti θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στα ατελιέ του Molsheim, στη Γαλλία, με τις 135 θέσεις εργασίας εκεί να παραμένουν εξασφαλισμένες. Άλλοι 300 εργαζόμενοι θα εδρεύουν στο Ζάγκρεμπ, την έδρα της Rimac, ενώ 180 άτομα θα απασχολούνται στο κέντρο ανάπτυξης του Wolfsburg. Bugatti και Rimac θα έχουν ξεχωριστά δίκτυα πώλησης και θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν τα δικά τους μοντέλα, όμως αναμένεται να δημιουργηθούν συνέργειες που θα μειώσουν το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και παραγωγής (π.χ. στον τομέα της ηλεκτροκίνησης).

«Νιώθω μεγάλη τιμή να ηγούμαι από τη θέση του CEO της νέας εταιρείας. Ανυπομονώ να δω την επίδραση που θα έχει η Bugatti Rimac στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη διαδικασία εξέλιξης καινοτόμων νέων hypercars αλλά και τεχνολογιών», δήλωσε ο Mate Rimac. «Η κοινή εταιρεία αποτελεί την ιδανική λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τοποθετήσαμε την παραδοσιακά χαρισματική Bugatti σε τέτοια θέση, που θα της επιτρέπει και στο μέλλον να δημιουργεί αξία. Η Bugatti αντιπροσωπεύει τη γοητεία και το πάθος, ενώ η Rimac την καινοτομία και την τεχνική επάρκεια. Μαζί δημιουργούν μία ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία», σχολίασε ο Oliver Blume.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!