Μόνο 40 από τις 500 Bugatti Chiron παραμένουν διαθέσιμες για παραγγελία

Η διαδικασία παραγωγής του γαλλικού hypercar εισέρχεται στην τελευταία της φάση

Μόνο 40 από τις 500 Bugatti Chiron παραμένουν διαθέσιμες για παραγγελία

Η διαδικασία παραγωγής του γαλλικού hypercar εισέρχεται στην τελευταία της φάση

Τον Μάρτιο του 2017 άρχισαν οι παραδόσεις των πρώτων Chiron στους πελάτες της Bugatti, ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του hypercar στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Η Chiron ήρθε ως η διάδοχος της Veyron, θέτοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη στον τομέα των επιδόσεων. Με το συνολικό αριθμό παραγωγής να περιορίζεται σε 500 αυτοκίνητα, η Bugatti έκανε γνωστό ότι παραμένουν διαθέσιμα για παραγγελία λιγότερα από 40.

Οι εκδόσεις της Chiron που μπορεί κάποιος να παραγγείλει είναι η Pur Sport και η Super Sport, καθώς οι πιο ιδιαίτερες και σπάνιες παραλλαγές του hypercar, όπως η Super Sport 300+ των 3,5 εκατ. ευρώ, έχουν εξαντληθεί. Υπάρχουν πάντως μοντέλα της Bugatti ακόμη πιο περιορισμένης παραγωγής, όπως η Centodieci που θα κατασκευαστεί σε 10 μονάδες, με τιμή καθενός στα 8 εκατ. ευρώ!

Η πανδημία του κορονοϊού δεν φαίνεται να επηρεάζει τις πωλήσεις ή τη διαθεσιμότητα της Chiron, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ ζήτησης το τρίτο τρίμηνο του 2021. Πρώτη αγορά για την Bugatti παραμένει αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αφού ολοκληρωθούν η παραγωγή και οι παραδόσεις της Chiron, η Bugatti ετοιμάζεται να περάσει στη νέα εποχή της. Έχοντας συγχωνευτεί με την κροατική Rimac που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών hypercar, αναμένεται να… εξηλεκτριστεί και η ίδια. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Bugatti Rimac, με το 55% των μετοχών να κατέχει η Rimac Automobili και 45% η Porsche.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!