Η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ στην έρημο της Αριζόνα

Ένα ακόμη τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος εξέλιξης του hypercar των 1.600 ίππων

Η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ στην έρημο της Αριζόνα

Ένα ακόμη τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος εξέλιξης του hypercar των 1.600 ίππων

Εντός του 2022 θα αρχίσει η Bugatti να παραδίδει τις 10 Centodieci που θα κατασκευάσει στο εργοστάσιο του Molsheim, στη Γαλλία. Ήδη όλα τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης έκδοσης έχουν προπωληθεί, έναντι ποσού 8 εκατ. ευρώ έκαστο. Το πρόγραμμα εξέλιξης της Centodieci περιελάμβανε και δοκιμές σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν, αρκετές Bugatti διένυσαν μεγάλες αποστάσεις στην έρημο της Αριζόνα. Το αυτοκίνητο που τέθηκε επικεφαλής του κομβόι ήταν μία πρωτότυπη Centodieci.

Συνολικά 27 μηχανικοί και μηχανολόγοι της Bugatti πέρασαν τρεις εβδομάδες στις ΗΠΑ, δοκιμάζοντας διάφορα μοντέλα, ανάμεσά τους και την Centodieci, σε θερμοκρασίες που έφθαναν τους 45 βαθμούς Κελσίου. Οι δοκιμές αφορούσαν το ηλεκτρικό σύστημα, τον κλιματισμό, την τηλεμετρία, τις συχνότητες του ραδιοφώνου και άλλους τομείς, με τους μηχανικούς να λαμβάνουν δεδομένα από τους 200 αισθητήρες που υπάρχουν πάνω στα hypercar της Bugatti.

Με σημείο εκκίνησης την Καλιφόρνια, το κομβόι διένυσε 800 χλμ. μέχρι την Αριζόνα. Πέρα από την Centodieci (το όνομά της σημαίνει «110» στα ιταλικά και αντλεί στοιχεία από την Bugatti EB110 του 1991), στις δοκιμές συμμετείχαν τρεις Chiron Pur Sports και τέσσερις Chiron Super Sports. Η Centodieci εφοδιάζεται με τον 8λιτρο W16 κινητήρα, ο οποίος εμφανίζει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ.

Το τελικό στάδιο εξέλιξης της Centodieci περιλαμβάνει δοκιμές υψηλής ταχύτητας αλλά και αντοχής στην Ευρώπη, συνολικής απόστασης 30.000 χλμ. Αμέσως μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από την ομάδα μηχανικών και μηχανολόγων, θα αρχίσει η διαδικασία παραγωγής των 10 Centodieci στο Molsheim.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!