Το Opel Grandland ενσωματώνει το όραμα της εταιρείας

Από το πρωτότυπο, στην πραγματικότητα: το νέο Grandland δίνει ζωή στις καινοτομίες του Opel Experimental.

Το Opel Grandland ενσωματώνει το όραμα της εταιρείας

Από το πρωτότυπο, στην πραγματικότητα: το νέο Grandland δίνει ζωή στις καινοτομίες του Opel Experimental.

Το Opel Experimental είναι κάτι περισσότερο από μια σχεδιαστική δήλωση. Δίνει μια προοπτική για τα επερχόμενα μοντέλα της Opel. Το νέο Opel Grandland είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που φέρει πολλά στοιχεία από το Opel Experimental.

Με το πρωτοποριακό Experimental, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Opel έδωσαν μία πρώτη γεύση από το όραμα της γερμανικής μάρκας για το μέλλον και μπορεί να αποδοθεί με τρία χαρακτηριστικά:

  • Detox: Το Opel Experimental διαθέτει ένα τολμηρό και λιτό design και εστιάζει στα απολύτως απαραίτητα.
  • Modern German: Εντυπωσιάζει με τις αναλογίες του, τις έξυπνες λύσεις, την εξαιρετική αξιοποίηση του χώρου στο εσωτερικό και την τελευταίας γενιάς τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτιζόμενου εμβλήματος Opel Blitz.
  • Greenovation: Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

Το νέο Grandland ενσαρκώνει τους τρεις πυλώνες της Opel, με τολμηρή σχεδίαση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Το νέο 3D Vizor ενσωματώνει το Opel Blitz, φωτιζόμενο για πρώτη φορά, καθώς και την καινοτόμο τεχνολογία “Edge Light“. Ταυτόχρονα, το νέο Grandland υιοθετεί τη σχεδίαση ‘Compass’ της Opel: η κάθετη πτυχή και το Vizor συγκλίνουν με το “εξηλεκτρισμένο” έμβλημα του κεραυνού στο κέντρο.

Το νέο, φωτιζόμενο έμβλημα συνοδεύεται από μία ακόμα καινοτομία στον τομέα του φωτισμού. Το κορυφαίο στην κατηγορία σύστημα Intelli-Lux Pixel Matrix HD Light διαθέτει περισσότερα από 50.000 μεμονωμένα στοιχεία και επιτρέπει την κατανομή φωτός υψηλής ευκρίνειας. Τα νέα κινούμενα σχέδια καλωσορίσματος/αποχαιρετισμού, τα οποία προβάλλονται ως γραφικά μπροστά από το όχημα, δίνουν ήδη μια πρώτη εντύπωση για τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον.

Στο πίσω μέρος, την πρώτη της εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής κάνει η χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμούCompass’, που περιλαμβάνει το φωτιζόμενο έμβλημα ‘OPEL’. Επιπλέον, στα πλαίσια της στρατηγικής Greenovation της Opel για την εξοικονόμηση των πόρων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, η ονομασία του μοντέλου GRANDLAND  δεν εμφανίζεται πλέον με χρωμιωμένα γράμματα, αλλά είναι εντυπωμένη στο κέντρο της πίσω θύρας.

Το εσωτερικό του νέου Opel Grandland είναι επίσης σχεδιασμένο για να είναι τολμηρό. Οι οριζόντιες γραμμές, όπως αυτές που ξεκινούν από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις πόρτες, ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ η κεντρική οθόνη 16’’, είναι ελαφρώς προσανατολισμένη στον οδηγό και η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα.

Πίσω από το τιμόνι, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει τις σημαντικότερες πληροφορίες, και σε συνδυασμό με την οθόνη Intelli-HUD head-up display, επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει χειροκίνητα ή αυτόματα τη λειτουργία Pure Mode. Η λειτουργία αυτή μειώνει το περιεχόμενο στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, τη head-up display και την κεντρική οθόνη, εξασφαλίζοντας ακόμα λιγότερη απόσπαση της προσοχής και προσφέροντας μια ‘Detoxεμπειρία. Επιπλέον, ακολουθώντας τη στρατηγική προσέγγιση του “Greenovation”, όλα τα υφάσματα και τα καλύμματα στο εσωτερικό είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Το νέο Grandland είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Opel που επωφελείται από την πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis, STLA Medium, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας, χωρητικότητας έως 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Opel Grandland Electric μπορεί να διανύσει έως και περίπου 700 χλμ. με μία φόρτιση. Απαιτούνται μόλις 26 λεπτά περίπου σε δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, για την πλήρωση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της.

@opel From concept to reality: meet our new Grandland! #OpelGrandland #OpelExperimental #ThisIsOpel #electricSUV #conceptcar ♬ original sound – Opel

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!