Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου MINI Aceman

Οι πρώτες εικόνες του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Aceman εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, πριν από την επίσημη αποκάλυψη στις 24 Απριλίου.

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου MINI Aceman

Οι πρώτες εικόνες του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Aceman εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, πριν από την επίσημη αποκάλυψη στις 24 Απριλίου.

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI Aceman έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στις 24 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, ωστόσο η έκπληξη έχει χαλάσει ελαφρώς, καθώς οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου που θα αποτελέσει αντίπαλο του Volvo EX30 εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο. Οι εικόνες δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής Τεχνολγίας της Κίνας (MIIT) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης που πρέπει να περάσει κάθε νέο αυτοκίνητο για να πωληθεί εκεί.

Η τετραγωνισμένη σχεδίαση του MINI Aceman συνδυάζει στοιχεία από το νέο hatchback MINI Cooper και το οικογενειακό SUV MINI Countryman. Καθώς πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υπάρχει ένα καλυμμένο οκταγωνικό πάνελ μάσκας, όπως ακριβώς και στα αδέρφια του, καθώς και το εφέ αιωρούμενης οροφής, που δημιουργείται από τις μαύρες κολόνες.

Όπως και το μεγαλύτερο MINI Countryman, το Aceman διαθέτει ένα σύνολο φωτιστικών σωμάτων σε σχήμα ρόμβου και εξατομικευμένα πάνελ πίσω φώτων. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Aceman έχει πιο τονισμένους, και τετραγωνισμένους θόλους τροχών καθώς και πολλά στοιχεία μαύρης πλαστικής επένδυσης κατά μήκος των πλευρών, που του δίνουν μια ελαφρώς σκληροτράχηλη, SUV crossover εμφάνιση.

Μπορούμε να δούμε ότι οι τροχοί έχουν προωθηθεί μέχρι τα άκρα, γεγονός που θα βοηθήσει να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι compact διαστάσεις του Aceman που μόλις ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα μήκος. Στην πραγματικότητα, η κατάθεση του MIIT δείχνει ότι το αυτοκίνητο έχει παρόμοιο αποτύπωμα με πεντάθυρα σουπερμίνι όπως το Renault Clio, αν και το MINI έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, που ξεπερνά τα 2,6 μέτρα.

Το Aceman βασίζεται στην ίδια ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το τρίθυρο MINI Cooper και παράγει την ίδια ισχύ: 184 ίππους στη βασική μορφή ή 218 ίππους για τις πιο ζωηρές εκδόσεις, οι οποίες είναι πιθανό να φέρουν το όνομα Aceman SE. Η MINI είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι το Aceman θα είναι διαθέσιμο μόνο με μπαταρία 54,2 kWh, η οποία αναμένεται να παρέχει αυτονομία περίπου 400 χλμ.

MINI Aceman leaked image

Το MIIT δημοσιοποίησε επίσης εικόνες από τις διάφορες επιλογές που θα έχουν οι αγοραστές για να εξατομικεύσουν το Aceman τους, και μας έδωσε μερικές ματιές στους διαφορετικούς προφυλακτήρες και τις ζάντες αλουμινίου που θα λάβουν τα μοντέλα με της έκδοσης Sport.

Δεν έχουμε δει ακόμη το εσωτερικό του MINI Aceman, αλλά είναι βέβαιο ότι θα διαθέτει την ίδια καμπίνα με τα Cooper και Countryman, επίκεντρο των οποίων είναι μια εξαιρετικά λεπτή κυκλική οθόνη αφής OLED 9,4” που χρησιμεύει τόσο ως πίνακας οργάνων, όσο και ως οθόνη infotainment. Θα υπάρχει επίσης μια επιλογή από διάφορα «MINI Experience Modes», όπως το Go-Kart και το Green.

Μετά την επίσημη αποκάλυψή του στις 24 Απριλίου, το MINI Aceman θα αναμένεται να φτάσει στις εκθέσεις πριν από το τέλος της χρονιάς, και θα ανταγωνιστεί τα Volvo EX30, Hyundai Kona Electric και Renault Megane E-Tech.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!