BP: Αύξηση των κερδών στα 9,26 δισ. για το β’ τρίμηνο

Αύξηση κερδών παρουσίασε η BP για το β΄ τρίμηνο του 2022 με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 9,26 δισ.

BP: Αύξηση των κερδών στα 9,26 δισ. για το β’ τρίμηνο

Αύξηση κερδών παρουσίασε η BP για το β΄ τρίμηνο του 2022 με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 9,26 δισ.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά παρουσιάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα του πολυεθνικού ομίλου ενέργειας της BP για το β΄τρίμηνο του 2022 με την αύξηση των καθαρών κερδών να ανέρχεται στα 9,26 δισ. ευρω. Επίσης, αυξημένα ήταν τόσο το μέρισμα όσο και οι αγορές ιδίων μετοχών.

Η BP Plc εμφάνισε υποκείμενο κέρδος από το κόστος αντικατάστασης, ύψους 8,45 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, υψηλότερα από τα 6,25 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 6,79 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 9,26 δισ. δολάρια, σε σχέση με τις ζημιές των 20,38 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο.

Η BP αύξησε το μέρισμα στα 6,006 σεντς ανά μετοχή έναντι των 5,460 σεντς και όρισε ένα ποσό επαναγοράς ίδιων μετοχών στα 3,5 δισ. δολάρια, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου. Η μετοχή της BP παρουσιάζει άνοδο σχεδόν 20% από τις αρχές του έτους.

Την προηγούμενη εβδομάδα και η Shell ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, με νέο ρεκόρ κερδών ύψους 11,5 δισ. δολαρίων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του α’ τριμήνου, με τα μεγέθη να ενισχύονται από τα ισχυρά κέρδη διύλισης και τις τιμές της ενέργειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!