Με επίδοση ρεκόρ ξεκίνησε το έτος η Jeep

Η Jeep συνεχίζει την πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό με το αγοραστικό κοινό να επιβραβεύει με την προτίμηση του τις επιλογές της, όπως μαρτυρούν και τα νούμερα των πωλήσεων.

Με επίδοση ρεκόρ ξεκίνησε το έτος η Jeep

Η Jeep συνεχίζει την πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό με το αγοραστικό κοινό να επιβραβεύει με την προτίμηση του τις επιλογές της, όπως μαρτυρούν και τα νούμερα των πωλήσεων.

Η Jeep κινείται με γοργούς ρυθμούς προς το εξηλεκτρισμό, διαθέτοντας μια πλήρη γκάμα μοντέλων με τεχνολογία Plug-in Hybrid. Οι πωλήσεις της στην ελληνική αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι υψηλές, με το Compass 4xe να είναι το δεύτερο στη γενική κατάταξη των μοντέλων του «είδους», ενώ εν γένει η γκάμα των Plug-in υβριδικών μοντέλων κινείται με θετικό πρόσημο.

Αναλυτικότερα, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους η Jeep είχε συνολικό μερίδιο αγοράς άνω του 3,2%, το οποίο μάλιστα αποτελεί επίδοση ρεκόρ όλων των εποχών για τη μάρκα, αλλά παράλληλα και το καλύτερο ποσοστό, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για ολόκληρη της Ευρωπαϊκή Ένωση, με εξαίρεση την Ιταλία.

To Jeep Renegade αναρριχήθηκε στην 5η θέση της κατηγορίας του, το Jeep Compass βρίσκεται στην 3η θέση των C-SUV, ενώ με την άφιξη των νέων εκδόσεων e-Hybrid των δύο μοντέλων, η μάρκα ενισχύει περεταίρω τις επιλογές εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Επίσης, την ανοδική πορεία των επιβατικών μοντέλων ακολουθεί και το Jeep Gladiator, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο premium pick-up της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 9% στο σύνολο της κατηγορίας. Με συνολικές ταξινομήσεις 724 αυτοκινήτων και μερίδιο αγοράς άνω του 3,2%, η Jeep στην Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της μάρκας στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση πωλήσεων.

Αντίστοιχα το Compass, χάρη στην έκδοση 4xe έχει αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο τετρακίνητο Plug-in Hybrid της εγχώριας αγοράς, με το μοντέλο να κατέχει τη δεύτερη θέση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των Plug-in Hybrid. Παράλληλα, συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του έτους, το Compass βρίσκεται στην 3η θέση των C-SUV, χάρη στη πλούσια γκάμα, σε επίπεδο κινητήρων (βενζίνη, diesel, υβριδικό και Plug-in Hybrid), αλλά και εξοπλισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Renegade 4xe και Compass 4xe λόγω της απαλλαγής φόρου που προσφέρουν στους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων τα Plug-in Hybrid, με λιανική τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων κάτω των 50 γρ./χλμ.

Στην υψηλή επίδοση της μάρκας στα Plug-in Hybrid συμβάλει και το Wrangler 4xe, που είναι η ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου που παρουσιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με το εξίσου ξεχωριστό Gladiator, το οποίο με 55 ταξινομήσεις στους τρεις πρώτους μήνες του έτους βρίσκεται στην κορυφή των premium pick-up με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 9% για το σύνολο της κατηγορίας, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν με τις πωλήσεις τους το πρώτο τρίμηνο την επίδοση τους για το σύνολο της προηγούμενης χρονιάς.

Η ανάπτυξη της Jeep στην εγχώρια συνεχίζεται με τα νέα e-Hybrid Renegade και Compass, η άφιξη των οποίων προσδιορίζεται στα τέλη Απριλίου, αλλά και το νέο Grand Cherokee 4xe που θα παρουσιαστεί το προσεχές καλοκαίρι. Αντίστοιχα, στις αρχές του 2023 διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά θα είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep στην ιστορία της μάρκας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!