Κώστας Καραμανλής για Δακτύλιο: «Τέλος στα παραθυράκια»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι είναι έτοιμο το πρόγραμμα «Ανάσα για την Αθήνα»

Κώστας Καραμανλής για Δακτύλιο: «Τέλος στα παραθυράκια»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι είναι έτοιμο το πρόγραμμα «Ανάσα για την Αθήνα»

Μια σειρά από βραχυπρόθεσμα μέτρα, όπως η επαναφορά του Δακτυλίου στην Αθήνα από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ανάσα για την Αθήνα», όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε ότι ο δακτύλιος θα βασίζεται σε πρώτη φάση στη λογική των μονών – ζυγών και στη συνέχεια «θα μπει τέλος σε εξαιρέσεις και παραθυράκια».

«Έχει επιβαρυνθεί η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Όσοι ζούμε στο κέντρο της πόλης, βιώνουμε μία κατάσταση που τείνει να γίνει αφόρητη. Το θέμα δεν αντιμετωπίζεται από ένα-δύο υπουργεία, ή μόνο από το Δήμο και την Περιφέρεια. Χρειάζεται ένας σοβαρός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, αναγνωρίζοντας ότι η έναρξη των έργων της γραμμής 4 θα δημιουργήσει αναταραχή.

«Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τα τεράστια παράθυρα που υπάρχουν στην εφαρμογή του δακτυλίου. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, δεν θα κάνουμε απότομα πράγματα. Οι κατηγορίες με εξαιρέσεις θα πρέπει να μαζευτούν», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ότι δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το μέτρο ακόμη. «Προηγείται ο δακτύλιος και σε δεύτερη φάση η διεύρυνσή του. Τα αστικά διόδια είναι μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά δεν τη συζητάμε σε αυτή τη φάση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!