ΡΑΑΕΥ: Σε λειτουργία η εφαρμογή σύγκρισης τιμών φόρτισης ηλεκτρικού

Οι χρήστες της εφαρμογής chargingcost.gr θα συγκρίνουν τις τιμές χρέωσης των παρόχων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΡΑΑΕΥ: Σε λειτουργία η εφαρμογή σύγκρισης τιμών φόρτισης ηλεκτρικού

Οι χρήστες της εφαρμογής chargingcost.gr θα συγκρίνουν τις τιμές χρέωσης των παρόχων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε δοκιμαστική λειτουργία έθεσε από από τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) την ηλεκτρονική εφαρμογή chargingcost.gr που αφορά στη σύγκριση κόστους φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για εργαλείο σύγκρισης τιμών και χρεώσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που περιλαμβάνει συγκεντρωτικά στοιχεία για τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει εύκολα τις τιμές χρέωσης που προσφέρουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών φόρτισης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να αναζητήσει την καλύτερη τιμή με γνώμονα τα τεχνικά χαρακτηριστικά φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου του.

Τι περιλαμβάνει η δοκιμαστική λειτουργία της εφαρμογής chargingcost.gr 

  • Φίλτρα αναζήτησης με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φόρτισης.
  • Αναζήτηση με βάση γεωγραφικό προσδιορισμό.
  • Σύγκριση αποτελεσμάτων με την βασική τιμή χρέωσης euro/kWh φόρτισης.
  • Αποτύπωση στο χάρτη των σταθμών που καλύπτουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος του καταναλωτή ώστε να αποφεύγεται η ανακατεύθυνση σε σημεία που δεν δύναται να χρησιμοποιήσει.
  • Λειτουργία Διαδρομής (εκκίνηση-προορισμός με χαμηλότερες τιμές στα συμβατά σημεία φόρτισης).

Τον Ιούνιο η πλήρης έκδοση της εφαρμογής

Η πλήρης έκδοση της εφαρμογής θα τεθεί σε κανονική λειτουργία εντός του Ιουνίου 2024 και θα περιέχει πρόσθετες λειτουργικότητες όπως:

  1. Εξατομικευμένη παροχή πληροφοριών με απλή καταχώρηση της μάρκας αυτοκινήτου.
  2. Σύγκρισης Τιμών φόρτισης με βάση το σύνολο χρεώσεων και με ενσωμάτωση και των χρονικών, κλιμακωτών και πάγιων χρεώσεων.
  3. Εξατομικευμένο χάρτη αναζήτησης.
  4. Υποστήριξη Διαδρομής με βέλτιστες συνολικές τιμές φόρτισης.

Πηγή: POWERGAME.GR

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!