Νέες Mercedes-Benz EQA και EQB: Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τις τιμές για την ελληνική αγορά των EQA και EQB, των δύο SUV που βρίσκονται στη βάση της γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας.

Νέες Mercedes-Benz EQA και EQB: Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τις τιμές για την ελληνική αγορά των EQA και EQB, των δύο SUV που βρίσκονται στη βάση της γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας.

Με εντυπωσιακό αμάξωμα SUV, ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz έχουν πολλούς θαυμαστές. Τώρα, οι EQA και EQΒ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικές, καθώς διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, διάφορες αναβαθμίσεις της αποδοτικότητας και νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το σύστημα infotainment MBUX με βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν ανανεωθεί, ενώ με την τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge και τα προαιρετικά Sound Experiences, οι καινοτομίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας βρίσκουν τη θέση τους στους εκπροσώπους της compact κατηγορίας. Για πρώτη φορά διατίθεται για την πενταθέσια EQΒ μία διάταξη ρυμουλκούμενου.

H ΕQA διαθέτει μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 70,5 kWh στις εκδόσεις με μονό κινητήρα, απόδοσης 190 ίππων, ενώ στις τετρακίνητες εκδόσεις με δύο κινητήρες, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 66,5 kWh και η ισχύς ανέρχεται στους 228 ίππους για την EQA 300 4MATIC και στους 292 ίππους για την EQA 350 4MATIC. Όσο για την αυτονομία, κυμαίνεται από 496 έως 560 χλμ. για την EQA 250+ και από 411 έως 459 χλμ. για τις EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC.

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA και EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της χώρας μας. Στις παρακάτω τιμές δε συνυπολογίζεται η κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Τιμές Mercedes-Benz EQA

  • EQA 250: 51.950 ευρώ
  • EQA 250+: 54.500 ευρώ
  • EQA 300 4MATIC: 57.550 ευρώ
  • EQA 350 4MATIC: 60.400 ευρώ

Η μεγαλύτερη EQB, που προσφέρεται και σε 7θέσια διαμόρφωση, με μία 3η σειρά καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται από 495 έως 1.710 λίτρα (με τα καθίσματα αναδιπλωμένα) στην 5θέσια έκδοση, και 465 έως 1.620 λίτρα στην 7θέσια διαμόρφωση. Η διάταξη των κινητήρων και η απόδοσή τους είναι πανομοιότυπη με αυτήν της EQA, με τις EQB 250+, και τις τετρακίνητες EQB 300 4MATIC και EQB 350 4MATIC να αποδίδουν 190, 228 και 292 ίππους, αντίστοιχα.

Τιμές Mercedes-Benz EQB

  • EQΒ 250+: 58.450 ευρώ 
  • EQΒ 300 4MATIC: 60.800 ευρώ
  • EQΒ 350 4MATIC: 63.550 ευρώ

Ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών μπροστά, οι EQA και EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας, ημέρας και των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του εμπρός τμήματος του αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους, μοτίβο Mercedes-Benz και μοτίβο Mercedes‑Benz με φωτισμό.

Κεντρική οθόνη ως βασικός εξοπλισμός

Οι EQA και EQΒ εξοπλίζονται με τη νέα γενιά συστήματος infotainment MBUX. Τρία στυλ προβολής (διακριτικό/σπορ/κλασικό) και τρεις τρόποι λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) επιτρέπουν την προσαρμογή της εμφάνισης των ενδείξεων. Στο πλαίσιο της ελαφρώς διαφορετικής λογικής προσφοράς, η κεντρική οθόνη καθώς και ο πίνακας οργάνων 10,25’’ ως μέρος του πακέτου Advantage περιλαμβάνoνται πλέον στον βασικό εξοπλισμό.

Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης στο MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App, η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

Τεχνολογία Plug & Charge

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA και EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Έως και τέσσερα Sound Experiences

Πολλαπλές επιλογές ήχου επιτρέπουν εξατομικευμένες ακουστικές ρυθμίσεις είναι γνώριμα από τα μεγαλύτερα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz. Τώρα, αυτά τα Sound Experiences διατίθενται και για τις EQA και EQΒ σε συνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester. Εκτός από τα «Silver Waves» και «Vivid Flux», δύο ακόμη επιλογές μπορούν να ξεκλειδωθούν online, στο πλαίσιο του Πακέτου Εξατομίκευσης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτενώς βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πλέον πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!