Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν τα ιστορικά αυτοκίνητα

Τα οχήματα ηλικίας άνω των 45 ετών θα απαλλάσσονται από τη σχετική υποχρέωση

Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν τα ιστορικά αυτοκίνητα

Τα οχήματα ηλικίας άνω των 45 ετών θα απαλλάσσονται από τη σχετική υποχρέωση

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων στη χώρα μας, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σε αυτό αναφέρεται και το νέο καθεστώς υπολογισμού τελών κυκλοφορίας, για τα ιστορικά ηλικίας από 30 έως 45 ετών, αλλά και οι εξαιρέσεις.

α) Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό έως και 999 κ. εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους πενήντα ευρώ (50,00€).

β) Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό από 1000 κ.εκ. έως και 1999 κ. εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους εκατό ευρώ (100,00€).

γ) Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό άνω των 2000 κ. εκ καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους διακοσίων ευρώ (200,00€).

δ) Για την κυκλοφορία μοτοσυκλέτας ιστορικού ενδιαφέροντος καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους πενήντα ευρώ (50,00€).

ε) Οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος άνω των σαράντα πέντε (45) ετών, καθώς και φορτηγά και λεωφορεία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

στ) Οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος ειδικού τύπου, όπως, πυροσβεστικά και στρατιωτικά, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Μπορείτε να πάρετε μέρος στη δημόσια διαβούλευση κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!