Προστασία βαφής αυτοκινήτου: Τι είναι και τελικά αξίζει τον κόπο;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα διάφορα είδη προστασίας του χρώματος του αυτοκινήτου.

Προστασία βαφής αυτοκινήτου: Τι είναι και τελικά αξίζει τον κόπο;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα διάφορα είδη προστασίας του χρώματος του αυτοκινήτου.

Ανεξάρτητα από το αν έχουμε καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θέλουμε να το διατηρήσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και ίσως εξετάσουμε το ενδεχόμενο κάποιας προστασίας της βαφής του.

Η προστασία βαφής του αυτοκινήτου βοηθά στην αποφυγή γρατσουνιών ή φθοράς του χρώματος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για όλα τα βαλάντια.

DIY μέθοδοι

Αν ο προϋπολογισμός μας έιναι χαμηλός, μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνοι μας μια προστασία χρησιμοποιώντας κερί και αλοιφές που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής ή στο super market. Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα που βοηθά να κρατούμε το αυτοκίνητό μας λαμπερό και καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά και ίσως χρειαστεί να αγοράσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως μια συσκευή τριψίματος. Επίσης ορισμένα κεριά χρειάζονται πολλή ώρα για να στεγνώσουν και μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει το αυτοκίνητο να έιναι προστατευμένο σε κάποιο γκαράζ η σε στεγασμένο χώρο.

Επαγγελματική προστασία αυτοκινήτου

Εάν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τη δουλειά, μπορούμε να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία αλλά θα κοστίσει περισσότερο από το να το εφαρμόσουμε μόνοι μας. Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία, αλλά, σε γενικές γραμμές μια επαγγελματική προστασία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την DIY.

Προστατευτική μεμβράνη

Μια λεπτή μεμβράνη είναι μάλλον ο πιο ακριβός τρόπος για να προστατεύσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας, όμως είναι ο πιο αποτελεσματικός. Εφαρμόζοντας μια διαφανή μεμβράνη πάνω στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, το προστατεύουμε καλύτερα από γρατζουνιές και φθορά από χαλίκια.

Αν και έχει μεγαλύτερη διάρκεια τις προηγούμενες μεθόδους, η μεμβράνη θα χρειαστεί  αντικατάσταση καθώς η φθορά της θα μειώσει σταδιακά την αποτελεσματικότητά της. Φυσικά οι γρατσουνιές και τα σημάδια θα φαίνονται πάνω στην μεμβράνη, αλλά εάν η ζημιά δεν είναι πολύ βαθιά, δεν θα φτάσει στο φινίρισμα του χρώματος.

 Είναι η προστασία βαφής κατάλληλη για εμένα;

Αυτό εξαρτάται από τη χρήση που κάνουμε, δεν αξίζει για όλους μας. Για παράδειγμα, όσοι δεν θέλουμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα μπορούμε να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τη βαφή του αυτοκινήτου με τακτικά πλυσίματα.

Εάν δεν χρησιμοποιούμε συχνά το αυτοκίνητο ή αν παρκάρουμε σε κλειστό χώρο ενδεχομένως να μην έχουμε μεγάλο όφελος από μια προστασία. Όμως εάν κάνουμε πολλά μεγάλα ταξίδια ένα κερί ή μια μεμβράνη θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τη φθορά από χαλίκια και πετραδάκια που εκτοξεύουν τα προπορευόμενα οχήματα. Η προστασία θα είναι επίσης χρήσιμη αν παρκάρουμε το βράδυ στο δρόμο και όχι σε γκαράζ ή στεγασμένο χώρο.

Επιπλέον, για κάποιους από εμάς είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό για το αυτοκίνητο μας.

Αποκλειστική συνεργασία: Carbuyer

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!