Πιο ισχυρός κινητήρας και καλύτερες επιδόσεις για το νέο GR 86

Το σπορ μοντέλο της Toyota διατηρεί και στη νέα του γενιά το οδηγοκεντρικό του προφίλ

Πιο ισχυρός κινητήρας και καλύτερες επιδόσεις για το νέο GR 86

Το σπορ μοντέλο της Toyota διατηρεί και στη νέα του γενιά το οδηγοκεντρικό του προφίλ

Ακολουθώντας τη διάταξη κινητήρας εμπρός – κίνηση πίσω και δίνοντας βάρος στο χαμηλό βάρος, ο διάδοχος του GT86 αλλάζει όνομα αλλά όχι και φιλοσοφία. Το GR 86 γίνεται το τρίτο μέλος της οικογένειας GR της Toyota, μετά το Supra και το Yaris. Όπως το GT86 που λανσαρίστηκε το 2012 και κατέγραψε πάνω από 200.000 πωλήσεις διεθνώς, έτσι και το GR86 εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Subaru, η οποία δημιούργησε το BRZ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, στην κατασκευή του GR 86 χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά υλικά, όπως το αλουμίνιο στην οροφή και άλλα μέρη του αμαξώματος. Στόχος να δημιουργηθεί το ελαφρύτερο τετράθυρο coupe στην κατηγορία του. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής της Toyota στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, σχεδιάστηκαν αεροδυναμικά στοιχεία, όπως στο εμπρός και το πλάι.

Το νέο Toyota Aygo θα είναι crossover

O 2.0 boxer δίνει τη θέση σε μοτέρ με αυξημένο κυβισμό και συγκεκριμένα στα 2,4 λίτρα. H μέγιστη ισχύς ανέρχεται σε 235 ίππους (έναντι 200 ίππων του GT86) και η ροπή σε 250 Nm (έναντι 205 Nm). Σημαντικά βελτιωμένη είναι η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, από 7,4 δλ. στο GT86 στα 6,3 δλ. στο GR 86.

Οι διαστάσεις του πισωκίνητου coupe δεν αλλάζουν αισθητά, με το συνολικό μήκος στα 4,26 μέτρα, το πλάτος στο 1,77 μ. και το ύψος στο 1,31 μ. Αυτό που αυξήθηκε – και μάλιστα σύμφωνα με την Toyota κατά περίπου 50% συγκριτικά με το GT86 – είναι η στρεπτική ακαμψία. Από τις πρώτες εικόνες του εσωτερικού διαπιστώνουμε την παρουσία του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων (θα υπάρχει και αυτόματη έκδοση με ίδιο αριθμό σχέσεων), τις σπορ λεπτομέρειες αλλά και την ψηφιακή οθόνη στη θέση του πίνακα οργάνων.

Τα οριστικά τεχνικά χαρακτηριστικά του GR 86 θα δημοσιοποιηθούν πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του μοντέλου, αργότερα μέσα στο 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!