F1: Αποστασιοποίηση της Williams για συνεργασία με την Honda

Ο επικεφαλής της Williams στη Formula 1, James Vowles, απομάκρυνε τη βρετανική ομάδα από τα σενάρια πιθανής συνεργασίας με την Honda για την προμήθεια μονάδων ισχύος από το 2026.

F1: Αποστασιοποίηση της Williams για συνεργασία με την Honda

Ο επικεφαλής της Williams στη Formula 1, James Vowles, απομάκρυνε τη βρετανική ομάδα από τα σενάρια πιθανής συνεργασίας με την Honda για την προμήθεια μονάδων ισχύος από το 2026.

Παρότι η Honda αποχώρησε επίσημα από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, θα συνεχίσει να προμηθεύει τις μονάδες ισχύος της στην ομάδα της Red Bull έως το τέλος του 2025. Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής υπό τους καινούργιους τεχνικούς κανονισμούς μονάδων ισχύος που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2026, αν και αυτό αποτελεί δέσμευση συμμετοχής.

Επιτρέπει όμως στους εκπροσώπους της Honda να συμμετέχουν στις συνομιλίες για την περαιτέρω διαμόρφωση των κανονισμών που θα διέπουν τους απλοποιημένους υβριδικούς V6 από το 2026, που η μισή τους ισχύς θα προέρχεται από το ηλεκτρικό σύστημα και θα καταναλώνουν βιώσιμα συνθετικά καύσιμα. Η Honda όμως δεν έχει βρει μέχρι στιγμής πιθανό συνεργάτη από το 2026 και έπειτα, καθώς η Red Bull θα ξεκινήσει τη συνεργασία της με τη Ford.

H Williams αποτελεί μία υποψήφια ομάδα με την οποία θα μπορούσε να συνεργαστεί η Honda, ωστόσο, o επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, James Vowles, δεν έδωσε πολλές πιθανότητες σε αυτό το ενδεχόμενο: «Θα ήταν δύσκολο για μένα να σχολιάσω, επειδή δεν είμαι σίγουρος για τις εγκαταστάσεις τους, αλλά νομίζω ότι απέχουν λίγο περισσότερο από εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται για να είναι ένας σοβαρός ανταγωνιστής».

Η Williams θέλει να αποφασίσει φέτος τον προμηθευτή μονάδων ισχύος με τον οποίο θα συνεργάζεται το 2026. Με τη Mercedes να έχει αναφέρει την πρόθεσή της να μειώσει τις πελατειακές ομάδες της στο μέλλον, πέραν της Williams, τις επιλογές της για το μέλλον εξετάζει και η McLaren. Άλλωστε, ο CEO της ομάδας του Woking, Zak Brown, έχει επισκεφθεί τη Red Bull για το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά φαίνεται ότι είχε επαφές και με την Honda.

F1 - Nelson Piquet (Williams-Honda), GP Μ. Βρετανίας 1987
Ο Nelson Piquet με Williams-Honda το 1987, την τελευταία χρονιά που η ιαπωνική εταιρεία παρείχε κινητήρες στη βρετανική ομάδα, κατακτώντας αμφότερους τους τίτλους.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!