F1: Η Red Bull Powertrains θα συνεργαστεί με τη Ford

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Ford ότι θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Red Bull, ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

F1: Η Red Bull Powertrains θα συνεργαστεί με τη Ford

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Ford ότι θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Red Bull, ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

H Ford θα επιστρέψει στη Formula 1 το 2026 και θα συνεργάζεται με την Red Bull Powertrains, το τμήμα μονάδων ισχύος που δημιούργησε για εκείνη τη χρονιά η αυστριακή εταιρεία. Αυτή ήταν η πιο σημαντική ανακοίνωση στην παρουσίαση του χρωματισμού για το 2023, που πραγματοποίησε η Red Bull στη Νέα Υόρκη σήμερα.

Η Ford θα συνεργάζεται με τη Red Bull Powertrains τουλάχιστον έως το 2030 και θα συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στον υβριδικό τομέα και την τεχνολογία μπαταριών, στη δημιουργία της μονάδας ισχύος σύμφωνα με τις προδιαγραφές των καινούργιων κανονισμών.

Οι μονάδες ισχύος θα ονομάζονται Red Bull Ford Powertrains και το έμβλημα της Ford θα στους υβριδικούς V6 που θα χρησιμοποιούν οι Red Bull και AlphaTauri. Η Ford κατάφερε να συνάψει συνεργασία με την Ford διότι είχε λιγότερες απαιτήσεις -και θα επενδύσει λιγότερα χρήματα- από την Porsche, η οποία ήθελε να αγοράσει το 50% της ομάδας.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε: «Είναι φανταστικό να καλωσορίζουμε τη Ford πίσω στη Formula 1 μέσω αυτής της συνεργασίας. Ως ανεξάρτητος κατασκευαστής κινητήρων, η δυνατότητα να επωφεληθούμε από την εμπειρία ενός κατασκευαστή όπως η Ford, μας βάζει σε καλή θέση απέναντι στον ανταγωνισμό».

«Είναι ένας κατασκευαστής με πλούσια ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία που καλύπτει πολλές γενιές. Από τον Jim Clark μέχρι τον Ayrton Senna και τον Michael Schumacher, η καταγωγή μιλάει από μόνη της. Για εμάς, ως Red Bull Powertrains, το γεγονός ότι ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της δυναστείας, ως Red Bull Ford, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, πρόσθεσε: «Η επιστροφή της Ford στη Formula 1 με τη Red Bull Racing έχει να κάνει με την κατεύθυνση που ακολουθούμε ως εταιρεία, με όλο και περισσότερο ηλεκτρικά, καθορισμένα από λογισμικό, σύγχρονα οχήματα και εμπειρίες. Η F1 θα είναι μια απίστευτα αποδοτική πλατφόρμα για την καινοτομία, την ανταλλαγή ιδεών και τεχνολογιών και τη συνεργασία με δεκάδες εκατομμύρια νέους πελάτες».

Παρουσίαση

Στην παρουσίαση της φετινής σεζόν, η Red Bull αποκάλυψε τον χρωματισμό της για το 2023 -που δεν διαφέρει πολύ από τον γνώριμο- σε ένα περυσινό μονοθέσιο. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι οι οπαδοί της θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν το χρωματισμό του μονοθεσίου για τα τρία Grand Prix που θα διεξαχθούν στην Αμερική (Μαϊάμι, ΗΠΑ, Λας Βέγκας).

Παράλληλα, η Red Bull δημοσιοποίησε φωτογραφίες ενός μονοθεσίου Art Car του 2018 (RB14), που επιμελήθηκε αισθητικά ο καλλιτέχνης Mr. Doodle. To συγκεκριμένο μονοθέσιο θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό οργανισμό Wings for Charity που χρηματοδοτεί μελέτες για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!