Ασιάτης δισεκατομμυριούχος ενδιαφέρεται να εισέλθει στην F1

O βασιζόμενος στο Χονγκ Κονγκ δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Calvin Lo δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να εισέλθει στη Formula 1, ακόμα και με δική του ομάδα.

Ασιάτης δισεκατομμυριούχος ενδιαφέρεται να εισέλθει στην F1

O βασιζόμενος στο Χονγκ Κονγκ δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Calvin Lo δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να εισέλθει στη Formula 1, ακόμα και με δική του ομάδα.

Θα δούμε τα επόμενα χρόνια 11η ομάδα στη Formula 1; Γνωρίζουμε ήδη για τις προθέσεις του Αμερικανού Michael Andretti, που συνεχίζει ακάθεκτος τα σχέδιά του, αν και έχει συναντήσει αντίσταση από τον κόσμο της F1. Όπως έχει δηλώσει ο CEO της F1, Stefano Domenicali, υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να παρατάξουν ομάδα, αλλά δεν έχουν κάνει τον ίδιο «θόρυβο» με την οικογένεια Andretti.

Ένας εξ αυτών είναι και ο βασιζόμενος στο Χονγκ Κονγκ δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Calvin Lo, ο οποίος συνεργάζεται με την αμερικανική ιδιοκτήτρια εταιρεία της Williams, την Dorilton Capital, μέσω της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας του. Είναι CEO της RE Lee Intenational, της μεγαλύτερης εταιρείας ασφάλειας ζωής στον κόσμο. Ο Lo αποκάλυψε ότι η ομάδα του εξετάζει τον οικονομικό αντίκτυπο και αξιολογεί την πιθανότητα εγκυρότητα μιας συμμετοχής στην F1. Οι εκπρόσωποί του έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της F1.

O Calvin Lo δήλωσε: «Εξακολουθούμε να διερευνούμε με ποια ιδιότητα θα μπορούσα να συμμετάσχω στην F1. Δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να διευθύνω ομάδα! Όποια συμμετοχή και αν έχω, θα είναι οικονομική. Τα τελευταία χρόνια, με έχουν προσεγγίσει πολλοί παράγοντες από τον κόσμο της F1, από ομάδες μέχρι πολύ φιλόδοξους πιθανούς ιδιοκτήτες ή επενδυτές ομάδων».

Το ενδιαφέρον του να έχει ενεργό ρόλο στην F1 δείχνει να είναι γνήσιο και έχει παρευρεθεί σε αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του φετινού GP Σιγκαπούρης: «Κοιτάζαμε μια τρέχουσα ομάδα και έτσι προέκυψε η ιδέα να ξεκινήσουμε μια καινούργια ομάδα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι περνάμε σε μια νέα εποχή με νεότερο κοινό, νεότερη βάση οπαδών. Η προσβασιμότητα φαίνεται πιο εύκολη από ό,τι στο παρελθόν».

Calvin Lo

«Όποιος έρθει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, πρέπει να διασφαλίσει ότι η πίτα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Καταλαβαίνω την απροθυμία των σημερινών ομάδων. Αν όλα βγαίνουν από το ίδιο εισόδημα, ποιο είναι το νόημα; Αλλά αν μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να διευρύνουμε αυτή την πίτα λίγο περισσότερο, όλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν, όλο το grid θα μπορούσε να επωφεληθεί».

«Εδώ είναι που μπαίνει το ‘πως’. Πώς εγώ και η ομάδα μου είμαστε σε θέση να πούμε στις σημερινές ομάδες ότι η συμμετοχή μας, με οποιαδήποτε ιδιότητα, θα αυξήσει την τηλεθέαση, τη βάση οπαδών; Νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία για κάποιον που δεν είναι στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου να έρθει, να φέρει νέες ιδέες, νέες προοπτικές. Νομίζω ότι είναι συναρπαστικό να έρχεται κάποιος από εξωτερικό περιβάλλον».

«Το οικονομικό μέρος είναι μια τεράστια δέσμευση. Αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτό θα γίνει, θα μπορούσαμε να βρεθούμε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά πως θα μπορούσαν όλοι να επωφεληθούν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μια ασιατική ομάδα αυτή καθαυτή, αλλά ίσως μια ασιατική επιρροή με την έννοια των οδηγών, των σχεδιαστών, των μηχανολόγων στρατηγικής».

«Κάθε νέα ομάδα ή νέος παίκτης στο άθλημα θα φέρει νέες ιδέες, νέες προοπτικές. Είμαι από την Ασία και υπάρχουν μόνο λίγοι αγώνες εδώ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πίτα μεγαλύτερη. Αυτή η αύξηση δημοτικότητας δεν είναι μόνο στις ΗΠΑ. Είναι και στην Ασία, όλοι μιλούν γι’ αυτό. Παρακολούθησα το GP Σιγκαπούρης και ο ενθουσιασμός όλων όσων συμμετείχαν ήταν απίστευτος».

Calvin Lo

Σε ερώτηση πότε θα ήθελε να εμπλακεί στο σπορ, ο Calvin Lo απάντησε: «Πιθανότατα χθες! Είναι αστείο, είναι το πιο γρήγορο άθλημα στον κόσμο, αλλά τα λογιστικά είναι αρκετά αργά. Θα ήμασταν πολύ τυχεροί να συμμετάσχουμε, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Με μια τρέχουσα ομάδα, αυτό θα ήταν πιο γρήγορο. Ρεαλιστικά, για να τοποθετήσουμε μονοθέσιο στο grid (με μια καινούργια ομάδα), θα ήταν το 2026. Αυτό είναι ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα».

Όσον αφορά τους δεσμούς του με τη Williams, ο Lo δεν ήταν σε θέση να προσχωρήσει σε λεπτομέρειες, λόγω συμφωνιών εμπιστευτικότητας, αλλά επιβεβαίωσε: «Έχουμε κάποιους δεσμούς. Κατά κάποιο τρόπο εμπλεκόμαστε (με τη Williams), αυτό είναι το πρώτο βήμα που ξεκίνησε τα πράγματα και την εκμάθηση των λεπτομερειών του κόσμου της F1. Είμαι απλά μεγάλος οπαδός του αθλήματος και βλέπω ευκαιρίες προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας της F1. Θέλω να συμμετέχω σε αυτό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!