Η νέα Aston Martin AMR25, το μονοθέσιο το οποίο θα οδηγούν οι Fernando Alonso και Lance Stroll στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Φεβρουαρίου. Την επόμενη ημέρα, θα διανύσει τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα του Μπαχρέιν.
Η παρουσίαση της AMR25 στις 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τους επίσημους λογαριασμούς της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ημέρα κινηματογράφησης που έχει κλείσει για τις 24 Φεβρουαρίου, η Aston Martin θα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει το αρχικό shakedown του νέου μονοθεσίου διανύοντας 200 χλμ. (36 γύρους), με ελαστικά επίδειξης, που είναι πιο αργά από τα αγωνιστικά.
Τα φετινά χρώματα της Aston Martin, όπως και όλων των ομάδων, θα αποκαλυφθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Formula 1 στις 18 Φεβρουαρίου στην O2 Arena του Λονδίνου για τα 75 χρόνια του Πρωταθλήματος. Στις 26-28 Φεβρουαρίου, όλες οι ομάδες θα συμμετάσχουν στο μοναδικό τεστ προετοιμασίας στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν.
- Opel: “Bazaar Μεταχειρισμένων” αυτοκινήτων με 5 χρόνια εγγύηση
- Το νέο Ford Capri, τώρα διαθέσιμο κάτω από 32.000 ευρώ
- Cupra: Νέο προωθητικό πρόγραμμα για τα E-Hybrid μοντέλα
- Alfa Romeo Junior με χαμηλότερη τιμή από 25.320 €
- MG3 Hybrid+: 5 λόγοι που το έχρισαν “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2025” >>
Η Aston Martin θα έχει πολύ διαφορετική διάρθρωση φέτος, με την άφιξη του Adrian Newey από τη Red Bull ως διευθύνων τεχνικός συνεργάτης, με την Andy Cowell να αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας και τον Enrico Cardile (από τη Ferrari) να έχει αναλάβει τεχνικός διευθυντής, αντικαθιστώντας τον Dan Fallows.
Ημερομηνίες παρουσιάσεων και shakedown μονοθεσίων 2025
14 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση Williams FW47
16 Φεβρουαρίου: Shakedown Haas VF-25
17 Φεβρουαρίου: Shakedown Racing Bulls VCARB 02
18 Φεβρουαρίου: F1 75 – Παρουσίαση χρωματισμού ομάδων
19 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση Ferrari SF-25
23 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση Aston Martin AMR25
24 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση Mercedes W16
25 Φεβρουαρίου: Shakedown Red Bull RB21
26-28 Φεβρουαρίου: Τριήμερο τεστ προετοιμασίας στο Μπαχρέιν