F1-Τεστ Μπαχρέιν, 2η ημέρα: O Charles Leclerc ταχύτερος με πρόωρο τέλος το πρωί

Ο Charles Leclerc με τη Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό σκέλος της δεύτερης ημέρας δοκιμών προετοιμασίας της Formula 1 στο Μπαχρέιν, το οποίο έληγε πρόωρα, λόγω προβλήματος στην πίστα.

F1-Τεστ Μπαχρέιν, 2η ημέρα: O Charles Leclerc ταχύτερος με πρόωρο τέλος το πρωί

Ο Charles Leclerc με τη Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό σκέλος της δεύτερης ημέρας δοκιμών προετοιμασίας της Formula 1 στο Μπαχρέιν, το οποίο έληγε πρόωρα, λόγω προβλήματος στην πίστα.

Οι δοκιμές προετοιμασίας της Formula 1 στο Μπαχρέιν πριν από την έναρξη της σεζόν συνεχίζονται σήμερα, με το πρωινό σκέλος της δεύτερης ημέρας να διακόπτεται έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά, επειδή ξεκόλλησε ένα κάλυμμα υδρορροής της πίστας στην άκρη του kerb της 11ης στροφής. Συνεπώς, θα επεκταθεί σε 5 ώρες το απογευματινό σκέλος, για να αναπληρωθεί κάποιος από το χαμένο χρόνο, καθώς δεν ήταν εφικτή η άμεση επισκευή της πίστας.

Ο Charles Leclerc με τη Ferrari σημείωσε την ταχύτερη επίδοση της πρωινής διαδικασίας με τη μέση γόμα ελαστικών C3 της Pirelli χρόνο 1:31.750, δηλαδή 0,4 δλ. πίσω από τη χθεσινή ταχύτερη επίδοση του Max Verstappen με τη Red Bull. Ο Leclerc ήταν αυτός που άνοιξε πολύ τη γραμμή του στην είσοδο της στροφής 11 και προκάλεσε το κάλυμμα υδρορροής να φύγει από τη θέση του. Στη συνέχεια το παρέσυρε ο Lewis Hamilton (Mercedes) και ο ίδιος ο Μονεγάσκος. Αμφότερα τα μονοθέσια υπέστησαν μικρές ζημιές, τις οποίες οι ομάδες κατάφεραν να επισκευάσουν άμεσα.

Δεν ίσχυε το ίδιο όμως και με την πίστα, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα άμεσης επισκευής της ζημιάς, γεγονός που οδήγησε σε πρόωρη διακοπή της διαδικασίας. Το δεύτερο χρόνο του πρωινού σκέλους σημείωσε ο Αυστραλός Oscar Piastri με τη McLaren, 0,578 δλ. πίσω από το Leclerc, ενώ ο Αμερικανός Logan Sargeant συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με τη Williams, αλλά σε αντίθεση με τους προπορευόμενους, χρησιμοποίησε μαλακή γόμα ελαστικών C4 αντί για τη μέση C3.

Στην 4η θέση του πίνακα των χρόνων, 1,1 δλ. μακριά από την κορυφή βρέθηκε ο Sergio Perez με τη Red Bull, ο οποίος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το εμπρός αριστερό φρένο της RB20 να υπερθερμαίνεται και να αναφλέγεται για λίγο. Οι επισκευές κόστισαν λίγη ώρα στην ομάδα και ο Μεξικανός συμπλήρωσε τους λιγότερους γύρους από όλους, μόνο 20.

Τους περισσότερους γύρους έκανε ο Yuki Tsunoda (40) με το μονοθέσιο της Racing Bulls, ο οποίος (όπως και ο Nico Hulkenberg), ήταν επικεντρωμένος σε προσομοιώσεις αγώνα. Στην 5η θέση κατετάγη ο Fernando Alonso με την Aston Martin, εμπρός από το Lewis Hamilton, o οποίος βρισκόταν 1,475 δλ. μακριά από την κορυφή, στην πρώτη του επαφή με το νέο μονοθέσιο της Mercedes στο τεστ του Μπαχρέιν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!