WRX-Χονγκ Κονγκ: 6ος τίτλος για το Johan Kristoffersson

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο Johan Kristoffersson κατέκτησε τον 6ο τίτλο της καριέρας του.

Ο διπλός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA στο Χονγκ Κονγκ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διοργανώθηκε αγώνα στο κέντρο μίας πόλης.

Στον πρώτο αγώνα, ο 34χρονος Σουηδός Johan Kristoffersson κατέκτησε το 6ο στέμμα της καριέρας του, αλλά ο 25χρονος συμπατριώτης του, Kevin Hansen, ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη, πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση, έπειτα από ένα δύσκολο ξεκίνημα στην ημέρα του, με αστοχία ελαστικού στην αρχή των κατατακτήριων δοκιμών.

Ωστόσο, στο τέλος των heat αγώνων, o Hansen βρισκόταν στην κορυφή του πίνακα των χρόνων και στη συνέχεια κυριάρχησε τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, για να κατακτήσει την τρίτη προσωπική του νίκη στο WRX. Ο Hansen έδωσε μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού με τον Kristoffersson, o οποίος όμως δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή σε καμία από τις διαδικασίες, πράγμα σπάνιο.

Επιπλέον, το Volkswagen RX1e του Kristoffersson σταμάτησε στον τελευταίο γύρο, αλλά έως τότε είχε εξασφαλίσει αρκετούς βαθμούς για να κατακτήσει το φετινό τίτλο. Η ατυχία του Kristoffersson ανέβασε τον Niclas Gronholm με το PWR RX1e στη δεύτερη θέση, αφού ο Φινλανδός επικράτησε σε μια σκληρή μάχη με τους Ole Christian Veiby (team-mate του Kristoffersson) και Timo Scheider (Seat Ibiza).

Στο δεύτερο αγώνα, ο Πρωταθλητής Kristoffersson ολοκλήρωσε την επιτυχημένη του σεζόν με την 40ή νίκη της καριέρας του. Χρειάστηκε να τελειώσει το δεύτερο heat της δεύτερης ημέρας για να βρεθεί ο Σουηδός στην κορυφή του grid, αλλά όταν τα κατάφερε, δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Στον τελευταίο γύρου του ημιτελικού, ο Kristoffersson κατάφερε να περάσει τον Timmy Hansen, που έκανε εκρηκτική εκκίνηση, για να κερδίσει την pole position του τελικού. Στον τελικό, ο Kristoffersson πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη εκκίνηση, για να περάσει αμέσως στην πρώτη θέση και να επικρατήσει με διαφορά άνω των 3,5 δλ., επιβεβαιώνοντας γιατί στέφθηκε και πάλι Πρωταθλητής φέτος.

Ο team-mate του Kristoffersson, Ole Christian Veiby συμπλήρωσε το «1-2» για στην Dealerteam Bauhaus, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο 19χρονος Βρετανός Patrick O’Donovan (2 φορές Πρωταθλητής Μ. Βρετανίας στο Rallycross), συμπλήρωσε το βάθρο στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στο WRX, αγωνιζόμενος με την ομάδα του (Παγκόσμιου Πρωταθλητή to 2019) Timmy Hansen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!