WRX – Σουηδία: Νίκη εντός έδρας

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 4ο γύρο της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross, που διεξήχθη στη Σουηδία και ο τοπικός ήρωας -και αήττητος φέτος- Johan Kristoffersson επικράτησε για μία ακόμη φορά.

Ο υπερασπιστής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross, Johan Kristoffersson, διατήρησε το αήττητο στη φετινή σεζόν με θρίαμβο στο Holjes της πατρίδας του, Σουηδίας. Έχοντας ήδη αφήσει πίσω του τους αντιπάλους του στην Πορτογαλία και τη Νορβηγία, με άλλη μια κυρίαρχη εμφάνιση ο Kristoffersson έφτασε τις 38 νίκες στην καριέρα του, καταχειροκροτούμενος από σχεδόν 25.000 ενθουσιώδεις οπαδούς.

Καταφέρνοντας να κυριαρχήσει τόσο στην καυτή ζέστη του Σαββάτου όσο και στις βροχές της Κυριακής στην περιοχή Varmland της Σουηδίας, ο μάγος του World RX έθεσε ηλεκτρισμένο ρυθμό, κερδίζοντας και τους τέσσερις προκριματικούς, τον ημιτελικό και τον πολύ σημαντικό τελικό για να διευρύνει το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα στους 27 βαθμούς.

Ο Kristoffersson είδε την καρό σημαία με διαφορά μεγαλύτερη από 4 δλ. από τον πλησιέστερο διώκτη του, τον Timmy Hansen. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019 ανέκαμψε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δύο πρώτων γύρων σε Montalegre και Hell για να εξασφαλίσει το πρώτο του τρόπαιο στη σεζόν, επικρατώντας στον τελικό του Ole Christian Veiby, team-mate του Kristoffersson στη Volkswagen Dealerteam Bauhaus.

Ο Veiby ανέβηκε και αυτός στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος, και ήταν ικανοποιημένος από την απόδοσή του, αλλά μετανιώνοντας για μερικά λάθη που έκανε στα τελικά στάδια του τελικού. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στο Σαββατοκύριακο με ένα λάθος στη SuperPole και μια έξοδο από την πίστα στον 1ο γύρο, ο Kevin Hansen κατέληξε τέταρτος, κερδίζοντας τον δεύτερο ημιτελικό, αλλά χάνοντας χρόνο πίσω από τον Timo Scheider στον τελικό, αφότου είχε ανοίξει υπερβολικά τη γραμμή του στην έξοδο του τζόκερ.

Τόσο ο Scheider όσο και ο Guerlain Chicherit είδαν τις προσπάθειές τους να δέχονται πλήγμα από αστοχίες ελαστικών. Ο Γερμανός βρέθηκε στην 5η θέση, αλλά ο Chicherit, στην πρώτη του εμφάνιση σε τελικό φέτος, αναγκάστηκε να παρκάρει την Special ONE Racing Lancia Delta Evo-E RX στο 2ο γύρο. Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC Sebastien Loeb ήταν ένας από τους οδηγούς που εγκατέλειψαν τη διαδικασία στο στάδιο του ημιτελικού, μαζί με τους Niclas Gronholm και Klara Andersson.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!