Formula E-Μονακό: Αλλαγή στην κορυφή

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του E-Prix Μονακό της Formula E, όπου ο Nick Cassidy με το μονοθέσιο της Envision κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με ένα πολύ καλά συγχρονισμένο προσπέρασμα, για να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών.

Το δεύτερο μισό του φετινού Πρωταθλήματος της Formula E ξεκίνησε με τον 9ο γύρο της σεζόν, το E-Prix του Μονακό, όπου ο Νεοζηλανδός Nick Cassidy με το μονοθέσιο της Envision κατέκτησε τη νίκη, έχοντας εκκινήσει από την 9η θέση. Ο Cassidy κατάφερε να βρεθεί επικεφαλής λίγο μετά το μέσο του αγώνα 29 γύρων. Ο Νεοζηλανδός πραγματοποίησε το προσπέρασμα που του εξασφάλισε τη νίκη στη St. Devote στο 18ο γύρο, επί του Mitch Evans (Jaguar), ο οποίος είχε περάσει επικεφαλής δύο γύρους νωρίτερα στο ίδιο σημείο.

Από εκεί και έπειτα, ο αγώνας συνέχισε για 5 μόνο γύρους, λόγω του ατυχήματος μεταξύ των Maximilian Gunther (Maserati) και Dan Ticktum (NIO). Ο Βρετανός είχε ήδη υποστεί ζημιά στην εμπρός αεροτομή, και όταν ο Gunther προσπάθησε να τον προσπεράσει, ο Ticktum έκλεισε την πόρτα, οδηγώντας σε σύγκρουση μεταξύ τους με την Maserati να ακινητοποιείται στην πίστα προκαλώντας την επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Στο τέλος του αγώνα, άλλη μία σύγκρουση, αυτή τη φορά μεταξύ του Sam Bird (Jaguar) και του Nico Muller (Abt), που άφησε το μονοθέσιο του Γερμανού ακινητοποιημένο στη St. Devote. Επρόκειτο και πάλι για έναν συναρπαστικό αγώνα, καθώς πραγματοποιήθηκαν 116 προσπεράσματα συνολικά στην πίστα του πριγκιπάτου.

Ο Jake Dennis με την Porsche της Andretti συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ o νεαρός οδηγός της Nissan Sacha Fenestraz τερμάτισε στην 4η θέση. Ο Γάλλος είχε βρεθεί για λίγο στην pole position, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε διότι ξεπέρασε το όριο ισχύος 350 kW στην τελευταία του προσπάθεια. Τελικά η pole position κατέληξε στα χέρια του Jake Hughes (McLaren), ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση.

Με αυτή τη νίκη, ο Nick Cassidy πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών, 20 βαθμούς εμπρός από τον Pascal Wehrlein, ο οποίος δεν κατάφερε να εισέλθει στην πρώτη δεκάδα στο Μονακό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!