Extreme E: Έναρξη της σεζόν

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E, που διεξήχθησαν στο Neom της Σαουδικής Αραβίας.

Η τρίτη σεζόν του Πρωταθλήματος ηλεκτρικών οχημάτων Rally Raid, Extreme E, ξεκίνησε με δύο X Prix στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. H ομάδα της Veloce Racing, με πλήρωμα τους Kevin Hansen και τη Molly Taylor κληρονόμησε τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Αυτό συνέβη διότι το πλήρωμα της Rosberg X Racing (ομάδα του πρώην Πρωταθλητή της Formula 1, Nico Rosberg), με τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rallycross Johan Kristoffersson και τη Mikaela Ahlin-Kottulinsky, που έκοψε το νήμα πρώτο, δέχθηκε ποινή για υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε αργή ζώνη και έπεσε στην 3η θέση, πίσω από το πλήρωμα της Sainz XE.

H ομάδα του Carlos Sainz, στην οποία ο Σουηδός δύο φορές Πρωταθλητής του DTM, Mattias Ekstrom αντικαθιστά τον τραυματισμένο από το Ράλλυ Ντακάρ Ισπανό Πρωταθλητή του WRC, πλαισιώνοντας τη Laia Sanz, κατέκτησε την πρώτη νίκη της στο θεσμό του Extreme E στο δεύτερο αγώνα.

Οι νικητές του πρώτου αγώνα, το πλήρωμα της Veloce Racing είδε την καρό σημαία στη δεύτερη θέση, ενώ η Rosberg X Racing κατετάγη στην 3η θέση για δεύτερη φορά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Φέτος χρησιμοποιείται νέα μορφή αγώνων, στην οποία έπειτα από την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, τα 5 τελευταία πληρώματα λαμβάνουν μέρος στο Redemption Race, ενώ τα πέντε πρώτα απαρτίζουν το Μεγάλο Τελικό.

O επόμενος -και πάλι διπλός- αγώνας της σεζόν του Extreme E, το Hydro X Prix, θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Μαΐου, στη Σκοτία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!