F1: O Lando Norris βαθμολογεί τη σεζόν του μέχρι στιγμής

Ο Lando Norris βαθμολόγησε τη μέχρι στιγμής πορεία του με τη McLaren στη φετινή σεζόν της Formula 1.

F1: O Lando Norris βαθμολογεί τη σεζόν του μέχρι στιγμής

Ο Lando Norris βαθμολόγησε τη μέχρι στιγμής πορεία του με τη McLaren στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Ο Lando Norris δήλωσε ότι θα έδινε «πιθανότατα ένα 8,5 – 8,8» όταν του ζητήθηκε να βαθμολογήσει την πορεία του στη φετινή σεζόν της Formula 1 με τη McLaren. O Βρετανός, που το Νοέμβριο θα γιορτάσει τα 23α γενέθλιά του, βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών, πίσω από τον Lewis Hamilton και 22 βαθμούς μπροστά από τον Esteban Ocon της Alpine (88-66).

Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αν το φετινό μονοθέσιο της McLaren ταίριαζε περισσότερο στο οδηγικό του στιλ, παρότι ο team-mate του, Daniel Ricciardo, έχει αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες. Ο Norris δήλωσε: «Έχουν ειπωθεί πράγματα ότι δεν του ταιριάζει το μονοθέσιο και άλλα τέτοια, και όλοι πιστεύουν ότι ταιριάζει σε εμένα και είναι φτιαγμένο γύρω από εμένα, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναληθές».

«Όχι ότι μισώ να οδηγώ το μονοθέσιο που οδηγώ τώρα, αλλά είναι ακατάλληλο για το οδηγικό μου στιλ. Θα έλεγα ότι στην αρχή της χρονιάς, ταίριαζε στον Daniel πολύ περισσότερο από ό,τι σε μένα, όσον αφορά τον τρόπο που έπρεπε να το οδηγήσεις. Και αυτό είναι κάτι με το οποίο πραγματικά δυσκολεύτηκα στην αρχή της σεζόν. Τώρα το αντιμετωπίζω, ή προσαρμόζομαι σε αυτό πολύ περισσότερο, θα έλεγα ότι μου ταιριάζει πιο πολύ».

«Αλλά απέχει πολύ από ένα μονοθέσιο που θα ήθελα σε έναν ιδανικό κόσμο. Αν ήθελα να κάνω τον καλύτερο δυνατό γύρο και μου έδιναν αυτό το μονοθέσιο, σίγουρα δεν είναι αυτό που έχω τώρα». Με τον Ricciardo να αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, ο Norris θα είναι ο ηγέτης της McLaren, δεδομένου ότι ο καινούργιος του team-mate, Oscar Piastri, θα κάνει την πρώτη του σεζόν στη Formula 1 το 2023.

Ωστόσο, ο Norris δεν πιστεύει ότι αυτό θα αλλάξει κάτι για τον ίδιο: «Αισθάνομαι ότι είμαι ήδη σε αυτή τη θέση. Δεν νομίζω ότι κάποιος στην ομάδα θα έλεγε ότι ο Daniel με καθοδηγεί και με βοηθάει να κάνω τέτοιου είδους πράγματα. Ήδη νιώθω πως ό,τι λέω έχει μεγάλη βαρύτητα, το παίρνουν σοβαρά και το ακούνε, ειδικά επειδή είναι σε θέση να αποσπάσουν λίγο περισσότερες δυνατότητες από το μονοθέσιο τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι πάντα κάτι που βοηθάει».

«Οπότε, είμαι έτοιμος. Είμαι στην ομάδα εδώ και 5-6 χρόνια και είναι η 4η χρονιά που αγωνίζομαι μαζί τους. Αισθάνομαι ότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε ο ένας από τον άλλον ό,τι μπορούμε. Συνεργάζομαι ήδη πολύ στενά με τον James (Key, τεχνικό διευθυντή), αλλά αισθάνομαι ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά».

«Βλέπω να γράφουν ότι το μονοθέσιο είναι βασισμένο γύρω μου και σχεδιασμένο γύρω μου. Αλλά δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το μονοθέσιο είναι απλά αυτό που φτιάχνουν και εγώ απλά το οδηγώ. Και είναι ακριβώς το ίδιο και για μένα και για τον Daniel. Το μόνο πράγμα που είναι πιο προσωπικό για μένα είναι πραγματικά το χρώμα των κουμπιών στο τιμόνι μου, το οποίο θα έλεγα ότι δεν φέρνει κάποιο πλεονέκτημα από τον έναν οδηγό στον άλλο».

«Οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα όσον αφορά τη βοήθεια στο σχεδιασμό, και δεν είναι η δουλειά μου. Δεν έχω αρκετές γνώσεις σε αυτόν τον τομέα για να συμβουλεύω για κάποια πράγματα. Απλώς λέω τη γνώμη μου όταν νιώθω ότι χρειάζεται. Και αυτό είναι όλο. Δεν θα έλεγα ότι προχωράω παραπέρα από αυτό».

Όσον αφορά τη μάχη της McLaren με την Alpine για την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, όπου η γαλλική ομάδα προηγείται 125-107, ο Norris δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αγωνίζομαι εναντίον της Alpine, νομίζω ότι είχε καλύτερο μονοθέσιο για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Απλά έκαναν περισσότερα ανόητα λάθη και οι οδηγοί το ίδιο. Και εγώ ήμουν πάντα εκεί και μάζευα τα κομμάτια από τους ανθρώπους που έκαναν λάθη και είχαν ατυχήματα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!