F1 – Ocon: Μόνο εγώ και ο Hamilton team-mate επιπέδου Alonso

Ο Esteban Ocon πιστεύει ότι από τους team-mate που είχε στην καριέρα του στη Formula 1 ο Fernando Alonso, μόνο ο ίδιος και ο Lewis Hamilton έχουν καταφέρει να αποδώσουν στο επίπεδο του Ισπανού.

F1 – Ocon: Μόνο εγώ και ο Hamilton team-mate επιπέδου Alonso

Ο Esteban Ocon πιστεύει ότι από τους team-mate που είχε στην καριέρα του στη Formula 1 ο Fernando Alonso, μόνο ο ίδιος και ο Lewis Hamilton έχουν καταφέρει να αποδώσουν στο επίπεδο του Ισπανού.

Ο 26χρονος Γάλλος Esteban Ocon αναμένεται να είναι ο οδηγός που θα ηγηθεί στην ομάδα της Alpine το 2023, δεδομένου ότι ο Fernando Alonso θα μεταβεί στην Aston Martin την επόμενη χρονιά. Ενώ η γαλλική ομάδα είναι πολύ ευχαριστημένη από τις επιδόσεις του Ocon, που κατέκτησε τη μοναδική του νίκη με την Alpine πέρυσι στο GP Ουγγαρίας, o Γάλλος γνωρίζει ότι δεν έχει την ίδια αναγνώριση στα paddock.

O Ocon πιστεύει ότι μόνο ο ίδιος και ο Lewis Hamilton έχουν αποδώσει στο επίπεδο του Fernando Alonso ως team-mate του Ισπανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Hamilton συνάντησε στην πρώτη του σεζόν στην F1 τον Alonso (στη McLaren), που μόλις είχε κατακτήσει τους δύο τίτλους του, ενώ ο Ocon όταν ο Ισπανός ήταν 40 ετών, έπειτα από διετή απουσία από τη Formula 1.

Ο Ocon σχολίασε: «Δεν διαβάζω όλα όσα λέγονται για μένα, αλλά ελπίζω ότι όταν κάνω κάτι καλό, αυτό αναφέρεται ως τέτοιο και ότι οι άλλοι μπορούν να πάρουν μια ιδέα. Αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μου λένε ‘α, δεν πρόσεξα τις κατατακτήριες δοκιμές σου στο Spa’, ή ‘ξέχασα ότι κέρδισες πέρυσι’. Ομολογώ ότι το βρίσκω λίγο περίεργο».

«Εντέλει στις κατατακτήριες δοκιμές, σε σύγκριση με τον Fernando, είναι μπροστά με 9-7 σε αυτόν, αλλά έχω περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία (ο Ocon έχει 66 έναντι 59 του Alonso). Πέρυσι, αν μιλάμε για τις κατατακτήριες, τελειώσαμε τη σεζόν με ισοπαλία: 11-11».

 

«Αν κοιτάξω την καριέρα του Fernando, ο μόνος team-mate στο επίπεδό του ήταν ο Lewis. Όλοι οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν καλύτερα από εμένα. Προσωπικά αισθάνομαι ότι κάνω καλή δουλειά, ναι. Οπότε είναι λίγο περίεργο μερικές φορές να βλέπεις ότι υπάρχουν εκείνοι από έξω που το αντιλαμβάνονται με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο».

«Είναι μια ωραία σύγκριση από το σημείο που ξεκινήσαμε πέρυσι, τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στους αγώνες. Ο Fernando είναι πολύ γρήγορος. Δεν νομίζω ότι έχει κάτι να αποδείξει σε κανέναν. Σε όσους λένε αν έχω μάθει από τον Fernando, απαντώ ‘σίγουρα’. Ελπίζω όμως ότι και εκείνος θα μπορούσε να έχει μάθει κάτι από εμένα».

«Καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν είναι εγγυημένο στη Formula 1. Ακόμα και αν έχεις κερδίσει έναν αγώνα, ακόμα και αν έχεις σταθεί απέναντι σε έναν δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή όπως ο Fernando, δεν είσαι σίγουρος ότι θα έχεις εγγυημένο μέλλον».

«Έχουμε το παράδειγμα του Daniel (Ricciardo). Πριν από δύο χρόνια ήταν στο γκρουπ των κορυφαίων οδηγών και σήμερα δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχει θέση για την επόμενη σεζόν. Πρέπει να είσαι πάντα στην κορυφή και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τα παρατήσεις ποτέ».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!