F1: O Hamilton ανοίγεται για το 2021, τα piercing και το μέλλον

Σε μία πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Lewis Hamilton αποκάλυψε τα συναισθήματά του στον τελικό αγώνα του 2021, για τη φετινή διαμάχη με τα piercing και το μέλλον του στη Formula 1.

F1: O Hamilton ανοίγεται για το 2021, τα piercing και το μέλλον

Σε μία πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Lewis Hamilton αποκάλυψε τα συναισθήματά του στον τελικό αγώνα του 2021, για τη φετινή διαμάχη με τα piercing και το μέλλον του στη Formula 1.

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο Vanity Fair. O Βρετανός οδηγός ήταν πολύ ανοικτός και έριξε φως σε πολλά πράγματα όσον αφορά τον εαυτό του και τη Formula 1.

O Hamilton δήλωσε για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: «Δεν ένιωθα ότι ήμουν ευπρόσδεκτος ή αποδεκτός. Ένας Θεός ξέρει πόσοι από αυτούς τους οδηγούς λένε: ‘Δεν είναι αυτό που είναι ένας οδηγός της Formula 1. Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που το κάνεις. Τατουάζ; Όχι! Ένας οδηγός της Formula 1 δεν έχει τατουάζ! Ένας οδηγός της Formula 1 δεν έχει προσωπικότητα ή piercing!’»

Ένα από τα τατουάζ στο στήθος του Lewis Hamilton αναγράφει Powerful Beyond Measure (ισχυρός πέραν κάθε μέτρου). Η φράση ανήκει στη συγγραφέα Marianne Williamson, που γράφει: «Ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ο βαθύτερος φόβος μας είναι ότι είμαστε ισχυροί πέραν κάθε μέτρου. Το φως μας, όχι το σκοτάδι μας, είναι αυτό που μας φοβίζει περισσότερο. Ο Hamilton αναφέρει: «Το διάβασα και σκέφτηκα ότι ήταν ένα από τα σπουδαιότερα ρητά που έχουν ειπωθεί ποτέ. Περιορίζουμε τους εαυτούς μας την πλειονότητα του χρόνου».

«Και εκεί που πραγματικά με χτύπησε δυνατά είναι: Δεν θα πρέπει ποτέ να χρειάζεται να μειώσουμε το φως μας για να κάνουμε τους άλλους να αισθανθούν… Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να λάμπουμε όσο πιο έντονα μπορούμε για να απελευθερώσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Ζω τη ζωή μου με βάση αυτό το απόφθεγμα. Για πολύ καιρό στη ζωή μου, ένιωθα ότι εξασθενούσα το φως μου, επειδή ένιωθα άβολα».

«Στα πρώτα μου χρόνια στην F1 προσπαθούσαμε πάντα να ταιριάζουμε. Ο πατέρας μου έλεγε απλά: ‘Μην μιλάς γι’ αυτό, απλά ενσωματώσου’. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα που είχα καταπιέσει εκείνη την εποχή και δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι το είχα κάνει. Συναισθήματα και που είχα όταν ήμουν νεότερος και όλα αυτά ήρθαν στην επιφάνεια». Ο Hamilton αναφέρεται στη ρατσιστική αντιμετώπιση που είχε συναντήσει μεγαλώνοντας, στο σχολείο, στα καρτ, ακόμα και περπατώντας ανέμελα στο δρόμο.

Piercing

Όσον αφορά τη διαμάχη που δημιουργήθηκε φέτος στη Formula 1 με τη χρήση σκουλαρικιών, piercing και κοσμημάτων ενόσω βρίσκονται στο cockpit των μονοθεσίων, ο Hamilton δήλωσε: «Οι άνθρωποι λατρεύουν να έχουν εξουσία και να την επιβάλλουν. Από τότε που ήμουν παιδί υπήρχαν κανόνες. Ποτέ δεν μου άρεσε να μου λένε τι να κάνω». Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η απαγόρευση στόχευε τον ίδιο, απάντησε καταφατικά, εξηγώντας: «Επειδή είμαι ο μόνος που φοράει κοσμήματα στην πραγματικότητα».

Ο Hamilton, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και διακωμώδησης της κατάστασης, είχε εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής στο GP Μαϊάμι, με δαχτυλίδια σε κάθε δάχτυλο, πολλές αλυσίδες και τρία ρολόγια: «Απλώς φόρεσα όσα περισσότερα μπορούσα». Τότε είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να αφαιρέσω τουλάχιστον δύο από αυτά. Το ένα, δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω πού βρίσκεται». O Βρετανός αποκάλυψε τώρα: «Απλά τους πείραζα. Δεν έχω κανένα άλλο piercing πουθενά. Αλλά μου αρέσει που υπήρχε αυτή η σκέψη: Έχει τρυπήσει τα γεννητικά του όργανα;»

Lewis Hamilton

2021

O Hamilton αναφέρθηκε επίσης και στο GP Άμπου Ντάμπι της περυσινής σεζόν, όπου το «ανθρώπινο λάθος» -όπως το χαρακτήρισε η FIA– του πρώην διευθυντή αγώνων της F1, Michael Masi και οι χειρισμοί του υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας στους τελευταίους γύρους του κόστισε στον Βρετανό τον τίτλο: «Βλέπεις τα πράγματα να αρχίζουν να ξετυλίγονται και ζωντάνεψαν οι χειρότεροι φόβοι μου. Έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου το κλέψουν έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό δεν θα συμβεί. Σίγουρα όχι».

«Δεν ξέρω αν μπορώ να εκφράσω με λόγια το συναίσθημα που είχα. Θυμάμαι ότι απλά καθόμουν εκεί και δεν το πίστευα. Και συνειδητοποίησε ότι πρέπει να λύσω τις ζώνες μου, πρέπει να φύγω από εκεί, πρέπει να σκαρφαλώσω έξω από αυτό το πράγμα, πρέπει να βρω τη δύναμη. Δεν είχα καμία δύναμη. Και ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, θα έλεγα, που έχω περάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ήξερα τι είχε συμβεί. Ήξερα ποιες αποφάσεις είχαν ληφθεί και γιατί. Ναι, ήξερα ότι κάτι δεν ήταν σωστό».

Το μέλλον

Το συμβόλαιο του Hamilton με τη Mercedes λήγει στο τέλος του 2023 και ο Βρετανός αναφέρει: «Θα έλεγα ψέματα αν δήλωνα ότι δεν έχω σκεφτεί να το παρατείνω. Εξακολουθώ να είμαι σε αποστολή, να αγαπώ την οδήγηση και να δοκιμάζομαι από αυτήν. Οπότε, πραγματικά δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να την εγκαταλείψω σύντομα».

Του κάνει εντύπωση που ακόμα και τώρα πολλοί πιστεύουν ότι θα εγκατέλειπε τον αγώνα: «Αυτό θα το έκαναν εκείνοι. Εγώ είμαι διαφορετικά φτιαγμένος. Θέλω να πω, είμαι φτιαγμένος γι’ αυτό. Μου θυμίζει ότι ο κόσμος δεν με ξέρει ακόμα. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Ο κόσμος ακόμα δεν με ξέρει. Οπότε, εντάξει, θα σας αποδείξω και πάλι ότι κάνετε λάθος».

Lewis Hamilton

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!