F1: Ντοκιμαντέρ της Alfa Romeo για τις αθέατες πτυχές του σπορ

Η Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει σύντομα τη σειρά «Beyond the Visible», ένα ντοκιμαντέρ που θα δίνει πρόσβαση στις αθέατες πτυχές της Formula 1.

F1: Ντοκιμαντέρ της Alfa Romeo για τις αθέατες πτυχές του σπορ

Η Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει σύντομα τη σειρά «Beyond the Visible», ένα ντοκιμαντέρ που θα δίνει πρόσβαση στις αθέατες πτυχές της Formula 1.

Η Formula 1 αποτελεί την κορυφαία έκφραση του πάθους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με την πλέον προηγμένη τεχνολογία και χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τη νίκη από την καταστροφή, όλες οι ομάδες αγωνίζονται σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το πάθος που περικλείει το χώρο εκφράζεται από τη σκληρή δουλειά των σχεδιαστών, των μηχανικών, των επικεφαλής τμημάτων και φυσικά, από εκείνους που έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι: τους οδηγούς. Παρά τη μεγάλη προβολή που απολαμβάνει η Formula 1, μόνο ένα μικρό μέρος του κόσμου της φτάνει μέχρι τα μάτια του κοινού.

Για αυτό το λόγο, η Alfa Romeo, αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «Beyond the Visible» (πέραν του εμφανούς) και να φέρει στο προσκήνιο λιγότερο γνωστές, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές της Formula 1. Με αυτό τον τρόπο, η ιταλική μάρκα σκοπεύει να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον μαγικό κόσμο της Formula 1, να νιώσει κομμάτι του και να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας και σωπαίνουν οι κινητήρες.

Έτσι δημιουργήθηκε το «Beyond the Visible», μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που θα είναι διαθέσιμη σύντομα στο YouTube και θα μεταφέρει το κοινό στα παρασκήνια της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1. Για πρώτη φορά οι φίλοι του σπορ, αλλά και όσοι θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα, θα έχουν την ευκαιρία να «βρεθούν» στα παρασκήνια ενός αγωνιστικού τριημέρου, αλλά και στην καθημερινότητα των οδηγών και των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Παράλληλα θα μπορέσουν να γνωρίσουν τις στρατηγικές αποφάσεις, τη σχεδίαση των μονοθεσίων και των κινητήρων, τα εξαιρετικά περίπλοκα logistics, τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, αλλά και την αστείρευτη προσπάθεια που αυτές απαιτούν για την εξέλιξη τους. Η σειρά δημιουργήθηκε από την Lunartic Productions και αποτελείται από πέντε επεισόδια, τα οποία θα αποκαλυφθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν και θα είναι διαθέσιμα μέσω των κοινωνικών δικτύων της Alfa Romeo.

Στη σειρά συμμετέχουν οι οδηγοί της ομάδας, Valtteri Bottas και Guanyu Zhou και όλα τα μέλη της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1. Εκτός από τα περίπου 80 άτομα που βρίσκονται σε κάθε αγώνα, υπάρχει μια ομάδα 500 ειδικών που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στο Hinwil της Ελβετίας, με στόχο τη δημιουργία του πιο γρήγορου και αποδοτικού μονοθεσίου.

Η σειρά ξεκινά περνώντας στα παρασκήνια με τους οδηγούς της ομάδας, παρουσιάζοντας τη διατροφή τους, την προπόνηση τους, τις στρατηγικές που μελετούν, αλλά και την απαραίτητη χαλάρωση πριν τον αγώνα. Αντίστοιχα σκληρό είναι και το πρόγραμμα των μηχανικών. Στη σειρά παρουσιάζονται και λιγότερο γνωστές πτυχές, όπως τα logistics που βρίσκονται πίσω από τις ανάγκες μετακίνησης σε χρόνους ρεκόρ μιας ομάδας της Formula 1 σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά θα αποκαλύψει και τις στρατηγικές αντιμετώπισης του jet lag, κάτι που μπορεί στους περισσότερους να μοιάζει ήσσονος σημασίας, αλλά αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή στη Formula 1, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση που έχει στην απόδοση οδηγών και μηχανικών. Το «Beyond the Visible» όμως δεν θα σταματήσει εκεί.

Θα περάσει και στους χώρους που πραγματοποιείται η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης επί ατελείωτες ώρες και η χάραξη της στρατηγικής για κάθε αγώνα, δραστηριότητες που επίσης μένουν καλά φυλαγμένες από τα μάτια του κοινού, αλλά είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα μπορέσει να ανακαλύψει πως σχεδιάζεται ένα μονοθέσιο της, αλλά και τη σύνδεση της F1 με τις δημιουργίες της Alfa Romeo του σήμερα και του αύριο.

Παράλληλα, το κοινό θα ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα μελετά τους κανονισμούς και αναζητά τρόπους να κερδίσει τους αντιπάλους της, εφαρμόζοντας τεχνολογία αιχμής. Πολύ συχνά, η τεχνολογία που εφαρμόζεται στην F1 παραλληλίζεται με εκείνη της NASA και η σειρά να μας μεταφέρει στα εργαστήρια που εξελίσσονται μερικές από τις πλέον καινοτόμες λύσεις.

Τέλος, το ντοκιμαντέρ θα αφιερώσει ένα επεισόδιο στην πίστα της Monza, «Το Ναό της Ταχύτητας» που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Η σειρά «Beyond the Visible» θα βρεθεί και στα παρασκήνια, για να μεταφέρει το κλίμα και τα μυστικά αυτής της πολύ ιδιαίτερης πίστας της Formula 1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!