F1: Αλλαγές κορυφής στη Sauber

H Sauber, η ομάδα που διαχειρίζεται τη συμμετοχή της Alfa Romeo στη Formula 1, διόρισε τον Alex Alunni Bravi ως διευθύνοντα σύμβουλο.

F1: Αλλαγές κορυφής στη Sauber

H Sauber, η ομάδα που διαχειρίζεται τη συμμετοχή της Alfa Romeo στη Formula 1, διόρισε τον Alex Alunni Bravi ως διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Ιταλός Alex Alunni Bravi εργάζεται στη Sauber από το 2017 και ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ανέλαβε το ρόλο του διευθύνoντα συμβούλου της ελβετικής ομάδας που διαχειρίζεται την εργοστασιακή συμμετοχή της Alfa Romeo στη Formula 1. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Νοέμβριο είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος της Sauber, ο Ιταλοελβετός Pascal Picci, o οποίος διαφωνούσε με τη φετινή επιλογή οδηγών της Alfa Romeo (Valtteri Bottas και Guanyu Zhou).

O Alex Alunni Bravi σπούδασε νομικές επιστήμες στην Perugia και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στο ιταλικό εβδομαδιαία περιοδικό αγώνων Rombo (2000-2001), για να περάσει στη συνέχεια (2001-2003) στο ανταγωνιστικό έντυπο Auto Sprint. Παράλληλα, (2002-2003) έγινε διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της ιταλικής ομάδας (Formula 3000 και Formula 3) Coloni. Μεταξύ 2003 και 2005 διατέλεσε γενικός διευθυντής και CEO της Europe Team Sardinia, διοργανώτρια του Cagliari Grand Prix και του Ράλλυ Σαρδηνίας.

Εργάστηκε ως CEO (μεταξύ 2004 και 2005) στην Μ & C, την ιδιοκτήτρια εταιρεία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το WRC σε Ιταλία, Μόντε Κάρλο και Σαν Μαρίνο. Παράλληλα, μεταξύ 2003 και 2008 ήταν νομικός σύμβουλος Ιταλίας στην αγγλική CSS Stellar, εταιρεία μάνατζμεντ ταλέντων και ψυχαγωγίας.

Το 2005 έγινε διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της ομάδας GP2 Trident, μια θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 2008, που έγινε επίσης γενικός διευθυντής του οργανισμού MSC που διαχειριζόταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Πρωταθλήματος της Formula Master καθώς και διευθύνων σύμβουλος (για ένα χρόνο) της Momentum, εταιρείας πολλαπλών αθλητικών υπηρεσιών και εκδηλώσεων.

Alex Alunni Bravi
O Alex Alunni Bravi (κέντρο) με τον Robert Kubica (αριστερά) και τον Nico Rosberg (δεξιά).

Παράλληλα, το 2008 ξεκίνησε μια τετραετή πορεία ως διευθύνων σύμβουλος της N. Technology (όντας και διευθυντής της ομάδας μεταξύ 2010 και 2012), που διαχειριζόταν την εργοστασιακή συμμετοχή της Alfa Romeo και της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Μεταξύ 2008 και 2008 ήταν νομικός σύμβουλος της Acceleration, εταιρείας ΜΜΕ, τηλεπικοινωνιών και διαδικτυακού στοιχηματισμού με έδρα το Μονακό.

Μεταξύ 2009 και 2010 ήταν επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής ProTo, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την εξέλιξη και την κατασκευή εξαρτημάτων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μεταξύ 2009 και 2011 ήταν επίσης νομικός σύμβουλος της αμερικανικής Wasserman Media Group, εταιρεία μάνατζμεντ ταλέντων στον αθλητισμό και τον τομέα της ψυχαγωγίας.

Μεταξύ 2008 και 2016 ήταν επίσης ανώτερος σύμβουλος της Global Sport Business and Communication, συμβουλευτική εταιρεία μάνατζμεντ, μάρκετινγκ και επικοινωνιών οδηγών αγώνων. Μεταξύ 2010 και 2016 αποτέλεσε μάνατζερ της All Road Service, εταιρεία μάνατζμεντ οδηγών, μηχανολογίας αγώνων και συμβουλευτική όσον αφορά τον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ανήκει στον Nicolas Todt, γιο του πρώην προέδρου της FIA, Jean Todt.

Μεταξύ 2014 και 2016 ήταν σύμβουλος του CEO της Birel, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής καρτ στον κόσμο. Το 2017 έγινε συνιδρυτής του TCR Euro Series, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμού. To 2018 έγινε αντιπρόεδρος της ιταλικής Nordauto, εταιρεία συντήρησης ιστορικών αυτοκινήτων, με μηχανικούς από την N. Technology, μία θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Alfa Romeo

Από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι επίσης γενικός σύμβουλος της AOTech, προμηθευτική εταιρεία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν εργασία σε αεροδυναμικές σήραγγες και CFD. Επίσης από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι γενικός και νομικός σύμβουλος για πατέντες της Spark Racing Technology, του αποκλειστικού προμηθευτή πλαισίων της Formula E και του Extreme E.

Διατελεί επίσης από το 2010 έως σήμερα γενικός σύμβουλος της ομάδας του Nicolas Todt, ART GP, που συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Formula 2, Formula 3, WEC και Formula Renault Eurocup. Είναι επίσης ιδρυτής και διευθυντής της Trusted Management, εταιρείας πολλαπλών υπηρεσιών στην αυτοκινητοβιομηχανία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό, για οδηγούς, ομάδες, κατασκευαστές, διοργανωτές αγώνων και Πρωταθλήματα.

Μεταξύ των οδηγών που έχουν εμπιστευτεί τη διαχείριση της καριέρας τους στην Trusted Management συγκαταλέγεται ο Βέλγος οδηγός της Mercedes στη Formula E (και πρώην οδηγός της McLaren στη Formula 1), Stoffel Vandoorne και o Ιταλός Gianmaria Bruni, εργοστασιακός οδηγός της Porsche στο WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής), στην κατηγορία GTΕ και πρώην οδηγός της Formula 1 (το 2004 με την Minardi).

Το 2017, Alex Alunni Bravi έγινε διευθύνων και γενικός σύμβουλος της Sauber, το 2018 προσχώρησε στο διοικητικό σύμβούλιο της Islero Investments, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ελβετικής ομάδας και το 2019 προσχώρησε και στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Sauber.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!