Ημερομηνίες παρουσιάσεων μονοθεσίων F1 (updated)

O Φεβρουάριος είναι μήνας παρουσιάσεων για τις ομάδες της Formula 1, που θα αποκαλύψουν για πρώτη φορά το σχεδιασμό των μονοθεσίων τους για τη φετινή σεζόν.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων μονοθεσίων F1 (updated)

O Φεβρουάριος είναι μήνας παρουσιάσεων για τις ομάδες της Formula 1, που θα αποκαλύψουν για πρώτη φορά το σχεδιασμό των μονοθεσίων τους για τη φετινή σεζόν.

Νέα σεζόν, νέοι κανονισμοί και φυσικά, νέα μονοθέσια. H σεζόν του 2022 ενθουσιάζει πριν καν ξεκινήσει, δεδομένου ότι η μορφή των φετινών μονοθεσίων θα είναι εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι στιγμής στη Formula 1, λόγω των καινούργιων τεχνικών κανονισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ φέτος.

Ήδη 7 ομάδες από τις 10 ομάδες έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου τους. Η Alfa Romeo έγινε η τελευταία ομάδα που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το πρώτο τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, στις 27 Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Η βασιζόμενη στην Ελβετία ομάδα θα συμμετέχει κανονικά στο τριήμερο τεστ της Βαρκελώνης με το καινούργιο μονοθέσιο, την C42, η οποία θα έχει ειδικό χρωματισμό για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Στην παρουσίαση της 27ης Φεβρουαρίου, η Alfa Romeo θα επιδείξει τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Από τις κορυφαίες ομάδες, μόνο η Red Bull δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία παρουσίασης. Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από την Ιταλία ότι Mercedes και Red Bull απέτυχαν τα υποχρεωτικά crash test διαψεύστηκαν επίσημα στην περίπτωση της γερμανικής ομάδας, που ανέφερε ότι πέρασε τη διαδικασία ομολογκασιόν της FIA στις 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γερμανία και η Red Bull έχει περάσει όλα τα crash test. Το ίδιο ισχύει και για τις Ferrari και Haas, οι οποίες φαίνεται ότι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία το Δεκέμβριο. Η καθυστέρηση της Red Bull πιθανότατα οφείλεται σε χρονοδιάγραμμα συμφωνίας με σπόνσορα.

Παράλληλα και η Aston Martin διέψευσε τις φήμες ότι υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβει να έχει έτοιμο το καινούργιο της μονοθέσιο, την AMR22 για την έναρξη του πρώτου τεστ δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή λειτουργειών της McLaren, Piers Thynne, η προετοιμασία του φετινού μονοθεσίου χρειάστηκε 20% περισσότερη εργασία στο εργοστάσιο του Woking, δεδομένου ότι υπάρχουν ελάχιστα περυσινά εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και φέτος.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων μονοθεσίων F1 2022
04 Φεβρουαρίου: Haas VF-22
09 Φεβρουαρίου: Red Bull RB18
10 Φεβρουαρίου: Aston Martin AMR22
11 Φεβρουαρίου: McLaren MCL36
14 Φεβρουαρίου: AlphaTauri AT03
15 Φεβρουαρίου: Williams FW44
17 Φεβρουαρίου: Ferrari F1-75
18 Φεβρουαρίου: Mercedes W13
21 Φεβρουαρίου: Alpine A522
27 Φεβρουαρίου: Alfa Romeo C42

Πρόγραμμα χειμερινών δοκιμών εξέλιξης
23-25 Φεβρουαρίου: Βαρκελώνη (Ισπανία)
10-12 Μαρτίου: Sakhir (Μπαχρέιν)

Όσον αφορά τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, το τεστ της Βαρκελώνης έχει ονομαστεί «shakedown», δε θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την συνδρομητική πλατφόρμα του F1TV (πέραν ενός αφιερώματος μίας ώρας στο τέλος κάθε ημέρας) και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αντιθέτως, το τεστ του Μπαχρέιν θα μεταδοθεί ολόκληρο ζωντανά από το F1TV, μαζί με ζωντανή χρονομέτρηση. Αυτό συνέβη διότι οι ιδιοκτήτες της πίστας του Sakhir ήταν διατεθειμένοι να… πληρώσουν κάτι παραπάνω για να έχουν αυτή την αποκλειστικότητα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!