Τα νέα υβριδικά αγωνιστικά του WRC

Ford, Hyundai και Toyota είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ

Τα νέα υβριδικά αγωνιστικά του WRC

Ford, Hyundai και Toyota είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ

Με την παρουσίαση των αγωνιστικών – της κορυφαίας κατηγορίας Rally1 – των M-Sport Ford, Hyundai Motorsport και Toyota Gazoo Racing, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2022. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 13 αγώνες, με το 10ο κατά σειρά να είναι το Ράλλυ Ακρόπολις, 8-11 Σεπτεμβρίου.

Παρουσία του νέου Προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, αποκαλύφθηκαν τα χρώματα που θα φέρουν κατά σειρά τα Puma Rally1, i20 N Rally1 και GR Yaris Rally1. Οι ομάδες δεν μας παρουσίασαν πάντως το εσωτερικό των αγωνιστικών τους αυτοκινήτων, το οποίο θα δούμε σε λίγες ημέρες, στο εναρκτήριο ράλλυ του Μόντε Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου). Εκεί θα ξεχωρίσει η μάχη του Sebastien Loeb (M-Sport Ford) με τον Sebastien Ogier (Toyota Gazoo Racing), οι οποίοι μετρούν συνδυαστικά 17 παγκόσμιους τίτλους!

Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 φέρουν υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από τον 1.6 turbo βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς ξεπερνά τους 500 ίππους και η ροπή τα 500 Nm. Η μπαταρία χωρητικότητας 3,9 kWh θα φορτίζεται εν κινήσει κατά το φρενάρισμα των αγωνιστικών, αλλά και στο service park. Παράλληλα καταναλώνουν βιοκαύσιμο, περιορίζοντας περαιτέρω το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον.

Ο Sebastien Loeb συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης του Ford Puma Rally1 της M-Sport και μάλιστα έχει συμφωνήσει για μεγαλύτερη εμπλοκή στο πρωτάθλημα του 2023. Φέτος, το τρίο των οδηγών της M-Sport με συμμετοχή σε όλους τους αγώνες αποτελούν οι Craig Breen, Gus Greensmith και Adrien Fourmaux.

H Hyundai Motorsport επέλεξε τους Thierry Neuville και Ott Tanak (ο μοναδικός κάτοχος παγκόσμιου τίτλου στο WRC με πλήρη εμπλοκή στο φετινό πρωτάθλημα) ως κύριους οδηγούς. Ο Dani Sordo και ο Oliver Solberg θα μοιραστούν το τρίτο εργοστασιακό i20 N Rally1.

Για λογαριασμό της Toyota, τον τίτλο των οδηγών θα διεκδικήσουν ο Elfyn Evans και ο Kalle Rovanpera, οι οποίοι θα λάβουν μέρος και στους 13 αγώνες. Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Ogier, θα μοιράζεται το τρίτο Yaris με τον Esapekka Lappi, ενώ ένα ακόμη θα οδηγεί ο Takamoto Katsuta για λογαριασμό της “δορυφορικής” ομάδας Toyota Gazoo Racing World Rally Team Next Generation.

Πρόγραμμα WRC 2022

Ράλλυ Μόντε Κάρλο 20-23 Ιανουαρίου
Ράλλυ Σουηδίας 24-27 Φεβρουαρίου
Ράλλυ Κροατίας 21-24 Απριλίου
Ράλλυ Πορτογαλίας 19-22 Μαΐου
Ράλλυ Ιταλίας (Σαρδηνία) 2-5 Ιουνίου
Ράλλυ Σαφάρι (Κένυα) 23-26 Ιουνίου
Ράλλυ Εσθονίας 14-17 Ιουλίου
Ράλλυ Φινλανδίας 4-7 Αυγούστου
18-21 Αυγούστου
Ράλλυ Ακρόπολις 8-11 Σεπτεμβρίου
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας 29 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου
Ράλλυ Ισπανίας 20-23 Οκτωβρίου
Ράλλυ Ιαπωνίας 10-13 Νοεμβρίου
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!