F1: O ειδικός εορταστικός χρωματισμός της McLaren

Η McLaren γιορτάζει φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή της και θα συμμετάσχει στα GP Μονακό και Ισπανίας της Formula 1 με έναν ειδικό χρωματισμό για το «τριπλό στέμμα» των πιο σημαντικών νικών στην ιστορία της ομάδας.

F1: O ειδικός εορταστικός χρωματισμός της McLaren

Η McLaren γιορτάζει φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή της και θα συμμετάσχει στα GP Μονακό και Ισπανίας της Formula 1 με έναν ειδικό χρωματισμό για το «τριπλό στέμμα» των πιο σημαντικών νικών στην ιστορία της ομάδας.

Η McLaren θα αγωνιστεί με έναν ειδικό χρωματισμό μονοθεσίου στα Grand Prix Μονακό και Ισπανίας της Formula 1, στα πλαίσια εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση της ομάδας. Ο χρωματισμός τιμά το Triple Crown νικών της βρετανικής ομάδας στους τρεις πιο σημαντικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού: το GP Μονακό, τις 24 Ώρες του Le Mans και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Η διαμόρφωση αυτή συνδυάζει τους τρεις χρωματισμούς που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα του IndyCar για τα τρία μονοθέσιά της στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης αυτό το μήνα. Το μαύρο, λευκό και πορτοκαλί (παπάγια) χρώμα υιοθετήθηκε για να τιμήσει τις τρεις σημαντικές νίκες.

Το μαύρο εμπρός μέρος του μονοθεσίου είναι φόρος τιμής στη νίκη της McLaren στις 24 Ώρες του Le Mans το 1995, στο ντεμπούτο της της McLaren F1GTR στο θρυλικό αγώνα, όταν η νυχτερινή βροχή και η αξιοπιστία της επέτρεψαν να επικρατήσει έναντι πολύ ταχύτερων πρωτότυπων.

Το λευκό στο κέντρο της MCL60 είναι μια αναφορά στα μονοθέσια με τα διακριτικά της Marlboro από το παρελθόν της McLaren (1974-1996), στην προκειμένη περίπτωση την MP4/2 με την οποία ο Alain Prost κέρδισε το GP Μονακό του 1984, που ήταν η πρώτη από τις 15 νίκες της ομάδα στο Μονακό.

Ο εορταστικός χρωματισμός θυμίζει επίσης τα παλιά livery της Marlboro λόγω του πίσω μέρους του μονοθεσίου σε πορτοκαλί χρώμα παπάγια, που ήταν το αγωνιστικό χρώμα της Νέας Ζηλανδίας όταν ο Bruce McLaren ίδρυσε την ομάδα. Αυτό το στοιχείο σηματοδοτεί τη νίκη της McLaren στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1974, με τον Johnny Rutherford.

Η McLaren θα διατηρήσει το χρωματισμό τριπλού στέμματος και για το GP Ισπανίας, δεδομένου ότι ακολουθεί αμέσως μετά το Μονακό, ως μέρος της σειράς των αγώνων που επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Imola το περασμένο Σαββατοκύριακο, πριν ακυρωθεί το Grand Prix λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

Εκτός από τους εορταστικούς χρωματισμούς στα GP Μονακό και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, η McLaren σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε ταινίες που αφηγούνται την ιστορία της ομάδας, χρησιμοποιώντας συνεντεύξεις με ορισμένους από τους οδηγούς που είναι υπεύθυνοι για τις επιτυχίες της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!