Συνεργασία της Williams με την Gulf Oil

Η Williams παρουσίασε το χρωματισμό με τον οποίο θα αγωνιστεί στη Formula 1 το 2023, ανακοινώνοντας επίσης εμπορική συνεργασία με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Gulf Oil.

Συνεργασία της Williams με την Gulf Oil

Η Williams παρουσίασε το χρωματισμό με τον οποίο θα αγωνιστεί στη Formula 1 το 2023, ανακοινώνοντας επίσης εμπορική συνεργασία με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Gulf Oil.

H Williams παρουσίασε το χρωματισμό της για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1, σε ένα περυσινό μονοθέσιο. Η καινούργια FW45 θα κάνει το ντεμπούτο της στην πίστα του Silverstone στις 13 Φεβρουαρίου, σε ένα σύντομο shakedown, όπου επιτρέπεται να καλυφθεί μέγιστη απόσταση 50 χλμ. με ελαστικά επίδειξης.

Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι απέσπασε με πολυετή συμφωνία τον σπόνσορα Gulf Oil, την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία κοσμούσε το αμάξωμα της McLaren τα τελευταία τρία χρόνια. Στη λίστα με τους αμερικανικούς σπόνσορες προστέθηκε η επενδυτική τράπεζα Stephens και η εταιρεία ζυθοποιίας Michelob Ultra. Άλλωστε, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας είναι η αμερικανική Dorilton Capital.

To 2023 αποτελεί μία καινούργια αρχή για την ομάδα της Williams, με τον James Vowles να έρχεται από τη Mercedes και να αναλαμβάνει επικεφαλής της βρετανικής ομάδας. Ο Βρετανός δεν ήταν παρών στην παρουσίαση, καθώς θα ξεκινήσει να εργάζεται στη Williams στις 20 Φεβρουαρίου.

Μία από τις βασικές του εργασίες θα είναι να βρει τεχνικό διευθυντή για την ομάδα, καθώς η θέση αυτή έχει παραμείνει κενή, έπειτα από την έξοδο των Jost Capito και Francois-Xavier Demaison. Επιπλέον, η Williams διαθέτει φέτος και έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό, τον 22χρονο Αμερικανό Logan Sargeant, που θα πλαισιώσει τον Ταϊλανδό Alex Albon.

H Williams είχε προσωπικό 755 ατόμων το 2021 και αναμένεται φέτος το budget της να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το 2023 ήταν μία θετική χρονιά για τη Williams, που μείωσε τη διαφορά απόδοσης με τις υπόλοιπες ομάδες, αν και βρέθηκε στην τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Η βρετανική ομάδα θα επωφεληθεί όμως από αυτό το αποτέλεσμα, καθώς θα είναι η ομάδα που θα έχει τον περισσότερο χρόνο εξέλιξης στη διάθεσή της σε αεροδυναμική σήραγγα και CFD (υπολογιστική ρευστοδυναμική).

H Williams αναφέρει ότι το καινούργιο της μονοθέσιο θα φέρει ανασχεδιασμένα καλύμματα ψυγείων, τα οποία θα έχουν βελτιωμένη διάταξη. Θα υπάρχουν επίσης τροποποιήσεις στη γεωμετρία της εμπρός ανάρτησης καθώς και στις μεγάλες εξωτερικές αεροδυναμικές επιφάνειες, ώστε το μονοθέσιο να γίνει πιο αποδοτικό αεροδυναμικά, παράγοντας υψηλότερο φορτία και παρουσιάζοντας βελτιωμένη συμπεριφορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!