MotorOne Minute: Fiat 500e (video)

Ανέκαθεν, το Fiat 500 αποτελούσε ως το πιο κομψό και στιλάτο μοντέλο στην κατηγορία του, ενώ τώρα περνάει στη νέα -πιο σύγχρονη- εποχή, όπου το συναντάμε με ηλεκτρική “καρδιά” και μια μοντέρνα σχεδίαση, χωρίς να χαθεί καθόλου ο fun χαρακτήρας του.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που μπορεί κανείς να επιλέξει μία από τις τρεις εκδόσεις αμαξώματος (hatchback, cabrio και 3+1).

Παράλληλα χάρη στην έξυπνη σχεδίαση και τις προηγμένες τεχνολογίες που αξιοποιεί, κατέκτησε για την αποδοτικότητα του τη μέγιστη διάκριση στις δοκιμές του GrennNCAP, αλλά και κορυφαία αποτελέσματα στην αξιολόγηση του EuroNCAP σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας των 118 ίππων και 220 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία των 42 kWh προσφέρει την αυτονομία των 320 χιλιομέτρων (460 χιλιόμετρα σε αστικό φόντο).

Κομψή σχεδίαση εντός και εκτός

Στην εξωτερική σχεδίαση συναντάμε τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED, χωρισμένα σε δύο επίπεδα, αγκαλιάζουν στη μια πλευρά τους τον προφυλακτήρα και στην άλλη το καπό, προσδίδοντας μαζί με τους προβολείς ίδιου σχήματος, μια μοναδική «ματιά» στο κομψό ιταλικό μοντέλο.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια μίνιμαλ προσέγγιση, που προάγει την εργονομία, αλλά και την ηρεμία στη συμβίωση με το 500e, έχει ακολουθηθεί από τους Ιταλούς.

High-tech εσωτερικό

Μια μεγάλη ευρεία οθόνη αφής 10,25 ιντσών αποτελεί το κέντρο ελέγχου του νέου Fiat 500e. Η υψηλή ανάλυση, με τα σύγχρονα γραφικά την καθιστά ευανάγνωστη, ενώ το εξελιγμένο λογισμικό της UConnect5 την κάνει εύχρηστη και ευχάριστη. Προσφέρει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto με ασύρματη λειτουργία, αλλά και επαγωγική φόρτιση, χωρίς τη χρήση καλωδίου. Το τεχνολογικό υπόβαθρο του 500e ενισχύεται με τη χρήση της κομψής ψηφιακής οθόνης του πίνακα οργάνων 7 ιντσών, η οποία παρέχει όλες τις πληροφορίες που απαιτεί ο οδηγός.

Φόρτιση

Το Fiat 500e, μπορεί σε 5 λεπτά να ανακτήσει ενέργεια για 50 χιλιόμετρα ή αλλιώς για την κάλυψη των αναγκών μιας ολόκληρης μέρας. Επιπλέον, έχει δυνατότητα φόρτισης έως 85 kW, που σημαίνει ότι απαιτεί μόλις 35 λεπτά για να φορτίσει από 0-80%.

Πώς το αποκτάτε;

Είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτροκίνητα μοντέλα και ειδικά με την εφαρμογή της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» γίνεται πιο προσιτό, με τιμή εκκίνησης τα 25.550 ευρώ. Αν υπάρχει και παλαιό αυτοκίνητο προς απόσυρση, προστίθεται επιπλέον όφελος 1.000 ευρώ. Το σύνολο των εκδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού 500e καλύπτονται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χιλιομέτρων, ενώ η συστοιχία των μπαταριών έχει 8ετη κάλυψη για έως και 160.000 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του νέου Fiat 500e Cabrio

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!