DTM – Spa: 10 νικητές σε 12 αγώνες

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες του DTM στο Spa, όπου η Porsche κατέκτησε την 1η της pole position, ο Δανός Dennis Olsen την 1η του νίκη και ο Nick Cassidy έγινε ο 10ος διαφορετικός φετινός νικητής σε 12 αγώνες.

O 6ος γύρος της σεζόν του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Spa-Francorchamps, στο Βέλγιο. Στις κατατακτήριες δοκιμές για τον πρώτο αγώνα, που διεξήχθησαν σε βρεγμένη πίστα, η Porsche κατέκτησε την πρώτη της pole position στο DTM, «κλειδώνοντας» την πρώτη σειρά εκκίνησης με τον 26χρονο Δανό Dennis Olsen της SSR Performance να εκκινεί εμπρός από τον 24χρονο Αυστριακό Thomas Preining.

Στην εκκίνηση σε νωπό ασφαλτοτάπητα, ο Preining είχε επαφή με τη Mercedes του διεκδικητή του τίτλου Lucas Auer στην Eau Rouge, γεγονός που έριξε τον Αυστριακό στην 8η θέση. Ο Auer εισήλθε στα pits πρώτος, αλλά έχασε έδαφος λόγο χρονοβόρας στάσης και στη συνέχεια, η αστοχία του εμπρός αριστερού ελαστικού του τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Αυτό άφησε τον περυσινό Πρωταθλητή Maximilian Gotz στη δεύτερη θέση. Με τη βροχή να επιστρέφει στα τελικά στάδια του αγώνα, ο 36χρονος Γερμανός άρχισε να πιέζει τον Olsen, ωστόσο ο νεαρός Δανός διατηρήθηκε επικεφαλής για να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στο DTM. Στο βάθρο μαζί τους ανέβηκε ο Preining, που είχε κατακτήσει την πρώτη νίκη της Porsche στο DTM στο Norisring.

Στο δεύτερο αγώνα, οι δύο επικεφαλής της βαθμολογίας, με τον έμπειρο Γερμανό οδηγό της ABT (Audi), Rene Rast (2ος στη βαθμολογία) στην pole position. Ωστόσο, ο 23χρονος Νοτιοαφρικανός Sheldon van der Linde κατάφερε με τη BMW της Schubert να του αποσπάσει την πρωτοπορία στις πρώτες στροφές. Ο Rast είχε στη συνέχεια επαφή με τη Ferrari του Nick Cassidy, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το προσπέρασμα του 28χρονου Νεοζηλανδού.

Ένα αργό pit stop της Schubert επέτρεψε στον Cassidy να βρεθεί στην πρωτοπορία, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Sheldon van der Linde καθώς εξήλθε από τα pits. O Rast αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω αστοχίας πίσω αριστερού ελαστικού, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα. Στο σπριντ ενός γύρου μέχρι την καρό σημαία, ο Cassidy ανακηρύχθηκε ο 10ος διαφορετικός φετινός νικητής σε 12 αγώνες, εμπρός από τον Sheldon van der Linde, ενώ ο Thomas Preining απέσπασε την 3η θέση από τον Luas Auer για να ανέβει ξανά στο βάθρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!