DTM – Norisring: Χάος και κυριαρχία

To σιρκουί του Norisring επισκέφθηκε το DTM για τον 4ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος, με τον πρώτο εκ των δύο αγώνων να είναι επεισοδιακός.

Ο Thomas Preining σημείωσε την πρώτη νίκη της Porsche στο DTM, στον πρώτο, επεισοδιακό αγώνα… επιβίωσης, ο οποίος ήταν γεμάτος συμβάντα και διακοπές. Ο Dennis Olsen συμπλήρωσε το θρίαμβο της Porsche κάνοντας το «1-2», έχοντας αποσπάσει τη δεύτερη θέση από τον Rene Rast στον προτελευταίο γύρο του αγώνα.

Εκκινώντας από τη 2η θέση, ο Preining (οδηγός της Team Bernhard), απέφυγε τους μπελάδες γύρω του και επωφελήθηκε από το αργό pit stop του επικεφαλής στο πρώτο μισό Kelvin van der Linde, για να κατακτήσει τη νίκη.

Στην εκκίνηση του 1ου αγώνα πυροδοτήθηκε μια καραμπόλα η οποία έβγαλε από τον αγώνα αρκετούς οδηγούς, μεταξύ τους και ορισμένους πρωταγωνιστές. Άλλη μια διακοπή συνέβη στο 14ο γύρο, όταν η Lamborghini του Alessio Deledda εμβόλισε την BMW του Esteban Muth.

Ο δεύτερος αγώνας δεν αποδείχθηκε τόσο επεισοδιακός και ο Felipe Fraga, με τη Ferrari της ομάδας της Red Bull μετέτρεψε την pole position του σε νίκη, όντας επικεφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, την ημέρα των 27ων γενεθλίων του, για να γίνει ο πρώτος Βραζιλιάνος νικητής του DTM από το 2013 και τον Augusto Farfus.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Mirko Bortolotti με την Lamborghini της Grasser Racing, ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με προβάδισμα 9 βαθμών, εκθρονίζοντας τον Sheldon van der Linde (αδερφό του Kelvin), ο οποίος έπεσε θύμα της καραμπόλας του 1ου αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!