H βόλτα του σερ Frank Williams με τον Lewis Hamilton

Εάν βρισκόταν εν ζωή, ο σερ Frank Williams, ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1, θα γινόταν σήμερα 80 ετών.

Ο Frank Williams αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η δύναμη της θέλησής του και μια άψογη συνεργασία με τον Patrick Head, έγραψαν ιστορία στη Formula 1. Μέσα σε δύο δεκαετίες, η ομάδα της Williams κατέκτησε 7 Πρωταθλήματα Οδηγών και 9 Κατασκευαστών στη Formula 1.

Είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τους αγώνες από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, με πενιχρά μέσα. Είναι περίφημος για το γεγονός ότι διεξήγαγε τις επικοινωνίες του από ένα δημόσιο τηλεφωνικό θάλαμο, διότι δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει το λογαριασμό. Η υπομονή και επιμονή του ξεκίνησαν να επιβραβεύονται στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ξεκίνησε και η συνεργασία με τον Patrick Head. Με την εύρεση κατάλληλης χρηματοδότησης από τη Μέση Ανατολή, ακολούθησαν οι πρώτες νίκες (1979) και οι πρώτοι τίτλοι (1980) στη Formula 1.

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του 1986, ο Frank Williams είχε στη Γαλλία το αυτοκινητικό ατύχημα που τον περιόρισε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρά τις νέες δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει στη ζωή του, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός του παρείχε όλο το κίνητρο που χρειαζόταν για να συνεχίσει να ζει και να διοικεί την ομάδα έως τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Η εικόνα του Williams να παρακολουθεί τις τηλεοπτικές οθόνες μέσα από τα pits στα Grand Prix ανέκφραστος έγινε αναπόσπαστο τμήμα της Formula 1 για δεκαετίες και όλοι στα paddock σέβονταν το έργο του και την επιμονή του. Ήταν άλλωστε ο γηραιότερος τετραπληγικός άνθρωπος στον κόσμο με διαφορά δεκαετιών από τον δεύτερο.

Σε αυτό το βίντεο, που γυρίστηκε στα πλαίσια του Grand Prix Μ. Βρετανίας του 2019, o Lewis Hamilton, κάνει μια βόλτα στον σερ Frank στην πίστα του Silverstone με μια Mercedes-AMG S 63, πηγαίνοντας αρκετά κοντά στο όριο, «ξεκλέβοντας» ένα δεύτερο γύρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας, ο σερ Frank δε μπορεί να σβήσει το χαμόγελο από το προσωπό του και στο τέλος ευχαριστεί τον Hamilton για μια εμπειρία που θα του έμενε χαραγμένη στο μυαλό για πολύ καιρό, όπως ανέφερε ο ίδιος. Πραγματικός θρύλος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!