Επιστρέφει το Renault 5 με τα διακριτικά της Alpine και 220 ηλεκτρικούς ίππους

Η έκδοση Alpine R5 θα είναι μέρος της σειράς «dream garage» της μάρκας.

Επιστρέφει το Renault 5 με τα διακριτικά της Alpine και 220 ηλεκτρικούς ίππους

Η έκδοση Alpine R5 θα είναι μέρος της σειράς «dream garage» της μάρκας.

Η Alpine ετοιμάζει μια πιο δυνατή έκδοση του αναγεννημένου θρυλικού Renault 5, με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοση 220 ίππων του νέου Megane E-Tech Electric, όπως επιβεβαίωσε στέλεχος της εταιρείας.

Η γαλλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων θα κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση μέχρι τα μέσα της δεκαετίας και έχει ήδη δημοσιεύσει teasers για τη γκάμα της, που ονομάζει «dream garage» και θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο coupe SUV, ένα σπορ μοντέλο αναπτυγμένο μαζί με τη Lotus και την μυώδη έκδοση του R5. Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν τα αυτοκίνητα.

Ο Gilles le Borgne, εκτελεστικός αντιπρόεδρος μηχανολογίας της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι το Alpine θα βασίζεται στο καινούριο Renault 5 και ο κινητήρας των 220 ίππων θα είναι τοποθετημένος εμπρός. Ανάλογα με το βάρος και το κιβώτιο ταχυτήτων, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να κάνει 0-100 χλ./ώρα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα.

Ο Gilles Le Borgne αποκάλυψε επίσης ότι η Alpine αναπτύσσει μια διάταξη τετρακίνησης για το σπορ SUV, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια αυτή η διάταξη να φτάσει στο R5 και το μοντέλο θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

Είναι πιθανό το R5 Alpine να έχει μπαταρία 52 kWh, τη μεγαλύτερη που προσφέρεται στην πλατφόρμα CMF-BEV, που θα του δώσει αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων. Αναμένουμε το Alpine R5 να έχει ανάρτηση με γόνατα McPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!