Προσωρινή άδεια οδήγησης στο κινητό σε 48 ώρες

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 260.000 προσωρινές άδειες οδήγησης.

Προσωρινή άδεια οδήγησης στο κινητό σε 48 ώρες

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 260.000 προσωρινές άδειες οδήγησης.

Στην ψηφιοποίηση των χρονοβόρων διαδικασιών, όπως της έκδοσης άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα της αρμόδια Υπουργεία, Υποδομών & Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό δύο νέες εφαρμογές, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφων των αδειών κυκλοφορίας.

Σε ισχύ είναι εδώ και αρκετούς μήνες η έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτύπωση του κανονικού διπλώματος. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 261.154 προσωρινές άδειες οδήγησης. 

Οι αλλαγές στη διαδικασία για την έκδοση των προσωρινών αδειών κυκλοφορίας 

Η εκτύπωση των αδειών οδήγησης γίνεται από Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πριν γίνει η εκτύπωση η αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας αποστέλλει με courier τις φωτογραφίες στην Αστυνομία προκειμένου να εκτυπωθεί η άδεια.
Η διαδικασία αυτή απαιτούσε πολύ χρόνο, οι δε νέοι οδηγοί (ιδιαίτερα οι επαγγελματίες) ζητούσαν επιτακτικά τις άδειες οδήγησης με αποτέλεσμα να υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες. Πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιούσαν αθέμιτους τρόπους προκειμένου να επισπευθεί η έκδοση της άδειας οδήγησης. Με την νομοθετική καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησης τα φαινόμενα αυτά περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Δείτε ακόμα: Car Wallet, δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας στο κινητό

Σήμερα, μετά το πέρας της επιτυχούς εξέτασης, σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 48 ώρες, ο οδηγός λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο την προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία ισχύει για (4) μήνες, χρονικό διάστημα ικανό μέχρι να εκτυπωθεί η οριστική άδεια οδήγησης. Πατήστε ΕΔΩ για την προσωρινή άδεια οδήγησης

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!