Extreme E-Qiddiya: Τέλος εποχής

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον τελευταίο αγώνα στην ιστορία του Extreme Ε, που κάνει στην άκρη για να υποδεχθεί το Extreme H.

Το Extreme E ολοκλήρωσε πέντε χρόνια αγώνων με ένα ακόμη συναρπαστικό X Prix στην Qiddiya της Σαουδικής Αραβίας, τον επίσημο τελικό γύρο του θεσμού, καθώς τη σκυτάλη θα πάρει σύντομα το Extreme H που θα χρησιμοποιεί off road οχήματα με υδρογόνο καύσιμο αντί για ηλεκτρικά.

Ο Andreas Bakkerud και η Catie Munnings της Team Hansen επικράτησαν σε έναν συναρπαστικό τελικό, επικρατώντας επί της σαουδαραβικής ομάδας Jameel Motorsport, που εκπροσωπούσαν ο Kevin Hansen και η Molly Taylor.

Η νίκη της Team Hansen σήμανε δύο νέες νικήτριες ομάδες σε δύο ημέρες στο Desert X Prix, ενώ για την Munnings ήταν η πρώτη της νίκη από το Arctic X Prix της 1ης σεζόν. Μία ημέρα μετά το πρώτο του βάθρο στο Extreme E στον αγώνα του Σαββάτου, ο Bakkerud κατέκτησε την πρώτη του νίκη, για να γίνει ο Νορβηγός οδηγός που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του θεσμού.

Στον αγώνα Redemption, για τις ομάδες που δεν προκρίθηκαν στον τελικό, η JBX Powered by Team Monaco με τους Tommi Hallman και Christine GZ κατέκτησε τη νίκη μετά από μια σκληρή μάχη στα αρχικά στάδια με τους Patrick O’Donovan και Amanda Sorensen της Stard.

Παρότι το πλήρωμα της Stard προηγήθηκε αρχικά, και όταν η Sorensen έχασε τα φρένα περνώντας από την πύλη 14, η Klara Andersson της Carl Cox Motorsport την προσπέρασε. Παρά την ποινή 15 δλ. που δέχθηκε η Carl Cox για παρατυπία στη ζώνη αλλαγής οδηγών (με τον Timo Scheider), εξασφάλισε τη 2η θέση. Η ομάδα του Carlos Sainz Sr δεν συμμετείχε στον αγώνα έπειτα από το ατύχημα που είχε στα προκριματικά.

Όπως και στο Redemption Race, στην εκκίνηση του τελικού παρατάχθηκαν αποκλειστικά γυναίκες. Η Molly Taylor έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση για την Jameel Motorsport από την εξωτερική θέση και πήρε νωρίς το προβάδισμα, ενώ η Mikaela Ahlin Kottulinsky της KMS και η Hedda Hosas της Team EVEN έσπρωξαν την Munnings της Hansen από την αρχή.

Οι δύο σουηδικές ομάδες συνέχισαν την μονομαχία τους στην πρώτη στροφή, αλλά είχαν επαφή, με αποτέλεσμα να βγουν και οι δύο από τον αγώνα αμέσως. To αυτοκίνητο της Ahlin-Kottulinsky ανατράπηκε στο ατύχημα, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Extreme E Jameel & Hansen, Qiddiya 2025

Μπροστά, η Munnings μείωσε τη διαφορά από την Taylor στο 1 δλ. καταφθάνοντας στη ζώνη αλλαγή οδηγών. Με τους Kevin Hansen και Andreas Bakkerud να αναλαμβάνουν τα αυτοκίνητα της Jameel Motorsport και της Team Hansen, αντίστοιχα, για το δεύτερο μισό του αγώνα, η μάχη μεταξύ τους συνεχίστηκε.

Αμφότεροι σημείωσαν παραβάσεις στην αργή ζώνη που βρισκόταν στο πρώτο τμήμα της διαδρομής ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας σύγκρουσης στον πρώτο γύρο. Ο Kevin Hansen ανέπτυξε ένα προβάδισμα 7,291 δευτερολέπτων. Αμφότερες οι ομάδες τιμωρήθηκαν μετά τον αγώνα, αλλά με την ποινή της Jameel να είναι μεγαλύτερη, επειδή κέρδισε περισσότερο χρόνο υπερβαίνοντας το όριο ταχύτητας, έπεσε στη 2η θέση και η νίκη πήγε στην Team Hansen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!