Formula E – Diriyah: Νικητής ξανά ο Pascal Wehrlein

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του δεύτερου αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου στη Formula E και τη Diriyah, όπου ο Γερμανός Pascal Wehrlein επικράτησε ξανά, συνεχίζοντας το σερί νικών των μονοθεσίων της Porsche.

O Pascal Wehrlein κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του μέσα σε ένα 24ωρο στο δεύτερο E-Prix της Diriyah και τρίτο γύρο της σεζόν. Όπως είχε συμβεί και στον πρώτο αγώνα της Diriyah, ο Γερμανός οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Porsche είχε πίσω του τον Jake Dennis της Andretti, που επίσης χρησιμοποιεί μονοθέσια με σύστημα κίνησης της Porsche, τα οποία έχουν κάνει το «1-2» και στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη φετινής σεζόν. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Wehrlein πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία, εμπρός από τον νικητή του 1ου αγώνα της σεζόν, Jake Dennis.

Στην εκκίνηση, ο Mitch Evans (Jaguar) είχε πάρει την πρωτοπορία από τον poleman -στον 3ο του μόλις αγώνα στη Formula E- Jake Hughes (McLaren). O Νεοζηλανδός οδηγός της Jaguar επέλεξε να ενεργοποιήσει πρώτος το attack mode, αλλά βγαίνοντας εκτός γραμμής για να το κάνει, παραχώρησε και πάλι την πρωτοπορία στον Hughes.

O Βρετανός απάντησε άμεσα, ενεργοποιώντας και αυτός το attack mode, γεγονός που τον έριξε στην 3η θέση, ακριβώς μπροστά από τον Wehrlein. Ο Γερμανός, που είχε εκκινήσει από την 5η θέση, βρέθηκε 4ος στον 1ο γύρο, όταν ο Sebastien Buemi βγήκε εκτός πίστας στο πρώτο chicane.

Ο Wehrlein κατάφερε να περάσει τον Hughes στο 12ο γύρο και στη συνέχεια και τον Evans, ο οποίος στο μεταξύ είχε χάσει την πρωτοπορία από τον άλλο οδηγό της McLaren, Rene Rast. Ο Γερμανός είχε χρησιμοποιήσει έξυπνα το δικό του attack mode. Έχοντας ανέβει στη δεύτερη θέση, ο Wehrlein επέλεξε να χρησιμοποιήσει 3λεπτη αύξηση ισχύος για να επιτεθεί στο συμπατριώτη του, μειώνοντας τη διαφορά μεταξύ τους στα 8 δέκατα του δλ.

Όταν ο Rast βγήκε εκτός αγωνιστικής γραμμής για να πάρει το δικό του attack mode, άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον Wehrlein να περάσει μπροστά και να απομακρυνθεί. Παράλληλα, όπως είχε συμβεί και στον προηγούμενο αγώνα, ο Jake Dennis άρχισε να επιτίθεται μετά το μέσο της συνολικής απόστασης, προσπερνώντας διαδοχικά τους Edoardo Mortara (Maserati), Hughes και Evans για να βρεθεί και πάλι στη 2η θέση.

Όλες οι διαφορές μηδενίστηκαν λόγω της επέμβασης του αυτοκινήτου ασφαλείας έπειτα από το ατύχημα του Nico Muller (Abt Cupra) στον 27ο γύρο, στη στροφή 18, καθώς προσπαθούσε να προσπεράσει τον Oliver Rowland (Mahindra). Στην επανεκκίνηση, ο Dennis προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά ο Wehrlein είχε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τη θέση του, ωθώντας τον οδηγό της Andretti να πάρει 3λεπτο attack mode.

O Dennis κατάφερε να πλησιάσει τον Wehrlein στο 1 δλ., αλλά είχε ξοδέψει περισσότερη ενέργεια και η διαφορά μεταξύ τους αυξήθηκε στους τελευταίους 5 γύρους. Ο Rast συμπλήρωσε το βάθρο, υπερασπιζόμενος επιτυχώς την 3η θέση από την επίθεση του Sam Bird (Jaguar), ο οποίος είχε εξοικονομήσει ενέργεια στο πρώτο μισό του αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!