Formula E – Μεξικό: Ο Jake Dennis επικρατεί για την Andretti

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E από την Πόλη του Μεξικού, όπου ο Jake Dennis κατέκτησε τη νίκη για την ομάδα της Andretti.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Formula E ξεκίνησε από το Μεξικό, με τον πρώτο αγώνα της 9ης σεζόν να σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής Gen3, της τρίτης γενιάς δηλαδή του ηλεκτρικού μονοθεσίου που χρησιμοποιείται στο θεσμό. Ο poleman για την ομάδα της Mahindra, Lucas di Grassi, ήταν αυτός που τέθηκε επικεφαλής στα αρχικά στάδια του αγώνα, πριν την επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας, έπειτα από το ατύχημα του Ολλανδού Robin Frijns (Abt), που προσέκρουσε στο πίσω μέρος του Nissan του Norman Nato στο καινούργιο chicane.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο Frijns να υποστεί κάταγμα στον αριστερό καρπό και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Μεξικό και ενδέχεται να χάσει τους δύο επόμενους γύρους της σεζόν, καθώς ο διπλός αγώνας στη Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. Το αυτοκίνητο ασφαλείας επενέβη και δεύτερη φορά άμεσα, έπειτα από αστοχία ημιαξονίου στη Jaguar του Sam Bird στην επανεκκίνηση.

Ένα λάθος του di Grassi στις πρώτες στροφές επέτρεψε στον Jake Dennis να περάσει μπροστά στο 12ο γύρο, στην αριστερή στροφή 3. Στη συνέχεια, ο Βρετανός απλά απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους, για να κυριαρχήσει, καθώς είχε τη δυνατότητα να πάρει και τα δύο attack mode χωρίς να αποχωριστεί την πρωτοπορία. Ούτε η 3η επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν πτόησε τον Dennis, ο οποίος επικράτησε με διαφορά 8 δλ.

Στα τελικά στάδια του αγώνα, η Mahindra του di Grassi είχε καταναλώσει 2% περισσότερη ενέργεια από τους άμεσους αντιπάλους του και κατά συνέπεια ο Βραζιλιάνος δέχθηκε ασφυκτική πίεση στους τελευταίους γύρους. Εντέλει, ο Pascal Wehrlein κατάφερε να περάσει τον di Grassi για τη 2η θέση, χαρίζοντας στην Porsche το «1-2» αλλά με το μονοθέσιο της πελατειακής ομάδας εμπρός από το εργοστασιακό. Ο di Grassi αντιστάθηκε στην επίθεση μιας σειράς τεσσάρων μονοθεσίων για να εξασφαλίσει το 3ο σκαλί του βάθρου.

Ο 30χρονος Jake Hughes ήταν ο βασικός αντίπαλος του Βραζιλιάνου, στο εντυπωσιακό ντεμπούτο του με την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της McLaren (τέως Mercedes). Αυτό συνέβαινε έως τον τελευταίο γύρο, όπου ο Andre Lotterer, με την άλλη Porsche της Andretti, κατάφερε με μια πολύ ωραία κίνηση να αποσπάσει την 4η θέση από τον Hughes.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!