Formula E – Diriyah: Δεύτερο «1-2» για μονοθέσια της Porsche

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το 2ο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula E, όπου ο Pascal Wehrlein κατέκτησε τη δεύτερη νίκη για μονοθέσια της Porsche, που έκαναν και πάλι το «1-2».

O Γερμανός Pascal Wehrlein κατέκτησε τη νίκη στον πρώτο από τα δύο E-Prix αυτού του Σαββατοκύριακου στη Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας ανακτήσει 8 θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με αυτή την επιτυχία του εργοστασιακού οδηγού της Porsche, τα μονοθέσια της γερμανικής εταιρείας έχουν κάνει το 2 στα 2 και μάλιστα, σημειώνοντας το 1-2 και στη Diriyah, αφού στη 2η θέση τερμάτισε ο νικητής του 1ου αγώνα και επικεφαλής της βαθμολογίας, Jake Dennis, ο οποίος αγωνίζεται για την Andretti.

O Wehrlein κέρδισε 3 θέσεις στον 1ο γύρο, επωφελούμενος από την καραμπόλα που προκάλεσε ο Mitch Evans (Jaguar), και στην οποία ενεπλάκησαν οι δύο οδηγοί της Mahindra, Lucas di Grassi και Oliver Rowland. O Wehrlein κέρδισε άλλη μία θέση στον 8ο γύρο, όταν ο Rene Rast με τη McLaren έχασε τα φρένα στο ίδιο σημείο με την καραμπόλα, το chicane 18. Ο Γερμανός οδηγός της Porsche περίμενε μέχρι τον 13ο γύρο για να πάρει το πρώτο του attack mode, επιλέγοντας αρχικά μια τρίλεπτη δόση, η οποία τον έφερε αρκετά κοντά ώστε να περάσει τον άλλο οδηγό της McLaren, Jake Hughes, όταν ο Βρετανός επέλεξε να πάρει την πρώτη ενεργοποίηση του attack mode.

Στη συνέχεια, ο Wehrlein κατάφερε να προσπεράσει τον poleman -για πρώτη φορά έπειτα από 4 χρόνια- Sebastien Buemi με το μονοθέσιο (Jaguar) της Envision, όταν ο Ελβετός πήρε attack mode. O Ελβετός είχε χάσει στον 7ο γύρο την πρωτοπορία από τον Sam Bird (Jaguar), o οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον Wehrlein. O Γερμανός προσπάθησε να προσπεράσει αλλά έχασε τα φρένα το chicane στον 25ο γύρο. Ο Bird ήταν πιο αμυντικός στο συγκεκριμένο σημείο για τους επόμενους γύρους. Ο Wehrlein επιτέθηκε ξανά και κατάφερε να περάσει στον 30ό γύρο.

Μόλις προσπέρασε, ο Wehrlein ανέπτυξε διαφορά από την Jaguar του Bird, ο οποίος δέχθηκε ξανά επίθεση, αυτή τη φορά από τον Jake Dennis, που είχε εκκινήσει 11ος και είχε πραγματοποιήσει και αυτός μία εντυπωσιακή ανάκαμψη, έχοντας προσπεράσει τους οδηγούς της Envision και της McLaren. O Dennis κατάφερε να περάσει τον Bird και άρχισε να καταδιώκει τον Wehrlein. Με λιγότερη διαθέσιμη ενέργεια, ο Γερμανός έπρεπε να διαχειριστεί με προσοχή την κατάσταση, πράγμα που κατάφερε να κάνει, παρά την προσπάθεια του Dennis στην τελευταία στροφή. Ο Bird συμπλήρωσε το βάθρο, εμπρός από τον Buemi και τον Rast.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!