24 ώρες με τη Ford Mustang Mach-e (video)

“Γράψαμε” πολλά χιλιόμετρα με τη Ford Mustang Mach-e μιας και είναι ένα από τα μοντέλα που δεν χορταίνεις να οδηγείς.

Αν και παρόλο που -προσωπικά- έχω οδηγήσει όλες τις εκδόσεις της Ford Mustang Mach-e, στην προκειμένη περίπτωση δυσκολεύτηκα να την επιστρέψω στη βάση της μετά το πέρας των παραγωγών μας. Είναι γιατί ταίριαζε απόλυτα με την γιορτινή διάθεση; Είναι γιατί τις εορτές προγραμματίζουμε συνήθως κάποια απόδραση;

Δεν χωράει αμφιβολία πως η σχεδίαση είναι ο πρώτος λόγος που μαγνητίζει τα βλέμματα. Στοιχεία όπως το μακρύ καπό, οι δυναμικές γραμμές και το σήμα του αλόγου στη μάσκα είναι χαρακτηριστικά που συναντάμε και στην κλασική μάσκα, ωστόσο εδώ έχουμε ένα ηλεκτρικό SUV, που χαρίζει άνεση και τεχνολογία, χωρίς να θυσιαστεί καθόλου η καλή οδηγική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία σε μικτό κύκλο αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, αλλά και να χρειαστεί να γίνει φόρτιση, η Ford Mustang Mach-e εφοδιάζεται με 119 χιλιόμετρα σε 10 λεπτά φόρτισης (σε ταχυφορτιστή 150 kW).

Αναφορικά με το εσωτερικό, η κεντρική οθόνη αφής 15,5 ιντσών κάθετης διάταξης είναι η “γέφυρα” ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, πίσω από το τιμόνι υπάρχει και η οθόνη 10,2 ιντσών, η οποία λειτουργεί ως πίνακας οργάνων.

Η Mustang Mach-E προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GT με 487 ίππους και 860 Nm ροπής.

H μπαταρία της Ford Mustang Mach-E, καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρολογικά παρελκόμενα υψηλής τάσης προστατεύoνται με εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect 8 ετών ή 160.000 χλμ. Για όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 2 χρόνων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!