DTM – Spielberg: Προς ένα μεγάλο φινάλε

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο αγώνες του DTM στο Red Bull Ring για τον 7ο και προτελευταίο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος.

Στο Red Bull Ring της Αυστρίας διεξήχθη ο 7ος γύρος της φετινής σεζόν του DTM, του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Ο 28χρονος Νεοζηλανδός Nick Cassidy με τη Ferrari 488 της ομάδας της Red Bull κληρονόμησε την pole position για τον πρώτο αγώνα, καθώς ο Rene Rast (Audi) είχε δεχθεί ποινή 3 θέσεων για τη σύγκρουσή του με τον Cassidy στο Spa-Francorchmaps. Ο Cassidy κατάφερε να παραμείνει επικεφαλής του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του, παρά το γεγονός ότι «κουβαλούσε» έρμα επιτυχίας 25 κιλών.

Ο Rene Rast κατάφερε να βρεθεί στη από την 4η στη 2η θέση στην εκκίνηση και διατηρήθηκε σε αυτή τη θέση έως την καρό σημαία. Ο Mirko Bortolotti (Lamborghini Huracan) ανέβηκε επίσης από την 6η στην 3η θέση στη μάχη των πρώτων στροφών, ωστόσο ένα αργό pit stop από την ομάδα της Grasser, σήμαινε ότι ο Ιταλός έπρεπε να υπερασπιστεί -επιτυχώς- τη θέση του από τον Lucas Auer, αντί να επιτεθεί στον Rast.

O δεύτερος αγώνας ξεκίνησε υπό βροχή, η οποία όμως σταμάτησε με την πίστα να στεγνώνει σιγά-σιγά. Ο Γερμανός Maro Engel (Mercedes) είχε κατακτήσει την πρώτη του pole position στο DTM και τέθηκε επικεφαλής αρχικά για να αναπτύξει διαφορά που έφτασε έως και τα 5 δλ. Ωστόσο, ο Thomas Preining (Porsche), που είχε εκκινήσει από την 7η θέση, ήταν μακράν ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα και προσπερνούσε τους αντιπάλους του με εκπληκτικό ρυθμό, στον αγώνα της πατρίδας του.

Όταν ο Preining πέρασε τον Bortolotti για τη 2η θέση, κατάφερε μέσα σε ενάμιση γύρο να καλύψει τη διαφορά 5 δλ. από τον επικεφαλής Engel, που δυσκολευόταν με υπερθέρμανση των ελαστικών του στην πίστα που στέγνωνε. Ο Αυστριακός προσπέρασε τον Engel για την πρωτοπορία με ευκολία και η Porsche τον έφερε στα pits την κατάλληλη στιγμή για να τον διατηρήσει επικεφαλής, εμπρός από τον Luca Stolz, που είχε κάνει το pit stop του νωρίτερα.

Συνεπώς, ο Preining κατέκτησε την 3η νίκη της Porsche στο DTM, ενώ ο Engel ήταν ένας από τους λίγους οδηγούς που πήραν το ρίσκο να τοποθετήσουν σλικ ελαστικά στο pit stop του. Η επιλογή του Γερμανού ανταμείφθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, γεγονός που του επέτρεψε να ανακάμψει έως την 3η θέση και να ανέβει στο βάθρο.

Με μόνο τους δύο αγώνες στο Hockenheim να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, στη μάχη για τον τίτλο θα είναι συναρπαστική, καθώς ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Sheldon van der Linde δεν κατάφερε να σημειώσει επιπλέον βαθμούς από τους 130 με τους οποίους είχε ταξιδέψει στην Αυστρία, επιτρέποντας στους Auer (119), Rast (118), Preining (116) και Bortolotti (114) να τον πλησιάσουν στη βαθμολογία, με 9 οδηγούς συνολικά να έχουν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.

DTM - Nick Cassidy (Ferrari), Red Bull Ring 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!