MAZDA DESIGN

60 χρόνια ιταλικής επιρροής στο design της Mazda

Σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Shape of Time» η Mazda μας παρουσιάζει σε ένα βίντεο 13 λεπτών τη σχέση της ιαπωνικής εταιρείας με την Ιταλία. Μάλιστα για τη δημιουργία αυτού του βίντεο υπεύθυνη είναι η Mazda Ιταλίας. Η αφήγηση (στα ιταλικά) αφορά το φουτουριστικό πρωτότυπο MX-81.

Ένα μικρό, σφηνοειδές κουπέ σχεδιασμένο από τον Marc Dechamps για το στούντιο του Bertone στο Τορίνο. Tο MX-81 ήταν το πρώτο Mazda με τα αρχικά MX (Mazda eXperimental). Ένα ακρωνύμιο που έμελλε να σηματοδοτήσει τα πιο προκλητικά μοντέλα της μάρκας.

Αν και τα περισσότερα πρωτότυπα καταστρέφονται μετά την παρουσίασή τους, το MX-81, επέστρεψε στην Ιταλία 40 χρόνια μετά (1981) από την πρεμιέρα του στην Έκθεση του Τόκυο. Η Mazda Ιταλίας φρόντισε μετά από σκληρή δουλειά που έκανε η SuperStile στο Τορίνο με τη συνεργασία του Flavio Gallizio να ανακαινίσει το μοντέλο.

Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής γιορτάστηκε με την πραγματοποίηση της φωτογράφισης μπροστά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από 40 χρόνια με το ίδιο MX-81. Δίπλα του ο διάδοχος, το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!