Βαλκυρία πίστας

Το supercar της Aston Martin, η Valkyrie, είναι ένα τετράτροχο θηρίο το οποίο… εκφράζεται καλύτερα σε πίστες.

Η Aston Martin Valkyrie είναι ένα από τα πιο ακραία supercars που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και μοιάζει με… μεταμφιεσμένο μονοθέσιο Formula 1 με καλυμμένους τροχούς. Άλλωστε, η βασική ιδέα προέρχεται από έναν εκ των καλύτερων σχεδιαστών στην ιστορία της F1, τον Adrian Newey. Και το φυσικό περιβάλλον της είναι η πίστα.

Στο βίντεο βλέπουμε δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν της έκδοσης AMR Pro, που διαθέτει έναν κινητήρα V12 6,5 λίτρων, του οποίου ο ρυθμός περιστροφής μπορεί να ξεπεράσει τις 11.000 στρ./λ. και αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους με τη συμβολή ενός υβριδικού συστήματος 160 ίππων. Ο ήχος που παράγει η Valkyrie μοιάζει με τον παλιό, καλό ήχο των μονοθεσίων της Formula 1 πριν από το 2014: εκείνο το υψίσυχνο στρίγκλισμα, των πολύστροφων ατμοσφαιρικών κινητήρων.

Το βάρος της Valkyrie είναι λιγότερο από 1.000 κιλά και μπορεί να παράγει έως και 2 τόνους κάθετου αεροδυναμικού φορτίου. Η τελική της ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 360 χλμ./ώρα. Το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα, είναι ότι ο σχεδιασμός της δεν περιορίζεται από κανένα πλαίσιο κανονισμών.

Στην εξέλιξη της Valkyrie συνέβαλαν καταξιωμένοι οδηγοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), Andy Priaulx, ο Πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Le Mans Series, Darren Turner και ο Πρωταθλητής του Le Mans Series στην κατηγορία LMP1, Stefan Mücke.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!