Περιήγηση στο εργοστάσιο της Morgan

Δείτε μια περιήγηση στο εργοστάσιο της Morgan, της βρετανικής εταιρείας που κατασκευάζει χειροποίητα αυτοκίνητα.

Με τη βοήθεια ενός drone, το βίντεο μας ξεναγεί στο εργοστάσιο της Morgan, όπου μπορούμε να δούμε τα διάφορα εργαστήρια στα οποία οι περίπου 220 υπάλληλοι κατασκευάζουν με το χέρι τα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρείας στο Malvin του Worcestershire.

Η Morgan παράγει περίπου 800 αυτοκίνητα ετησίως, τα οποία συναρμολογούνται στο χέρι. Μερικά από τα εξαρτήματα του αμαξώματος, εξακολουθούν να κατασκευάζονται από ξύλο! Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1909 από τον Henry Frederick Stanley Morgan.

Η εταιρεία παρήγαγε το Morgan 4-4 από το 1936 έως το 2020(!), γεγονός που έκανε το σχεδιασμό αυτό να διατηρεί το ρεκόρ του αυτοκινήτου με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραγωγής στην ιστορία.

Το 2011, η Morgan ξεκίνησε να παράγει ξανά το 3 Wheeler, μια σύγχρονη ερμηνεία του αρχικού τρίτροχου σχεδίου του HFS Morgan, το οποίο η μάρκα παρήγαγε μεταξύ 1911-1939. Το 2016, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η Morgan παρουσίασε μια ηλεκτρική έκδοση του 3 Wheeler, το EV3, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να παρουσιάσει ένα καινούργιο τρίτροχο μοντέλο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!