«Κινούμαι ecoνομικά» ή αλλιώς, «Κινούμαι με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη μου»

Το νέο Prime Roll αφιέρωμα του MotorOne.gr, το «Κινούμαι ecoνομικά» είναι εδώ για να σε ξεναγήσει στον κόσμο της «πράσινης» μετακίνησης που είναι παράλληλα value-for-money.

«Κινούμαι ecoνομικά» ή αλλιώς, «Κινούμαι με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη μου»

Το νέο Prime Roll αφιέρωμα του MotorOne.gr, το «Κινούμαι ecoνομικά» είναι εδώ για να σε ξεναγήσει στον κόσμο της «πράσινης» μετακίνησης που είναι παράλληλα value-for-money.

Η «Πράσινη Μετακίνηση» είναι κάτι που ακούμε συχνά, πολλές φορές τη μπερδεύουμε με την «Ηλεκτροκίνηση», ενώ ακόμα περισσότερες φορές θεωρούμε -λανθασμένα- ότι είναι κάτι μακρινό, δύσκολα εφαρμόσιμο ή απρόσιτο από οικονομικής άποψης.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι η «Πράσινη Μετακίνηση» είναι μια φιλοσοφία ζωής και παράλληλα μια επιτακτική ανάγκη, ειδικά στις πόλεις. Με λίγη λογική, ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η αναζήτηση λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον, τόσο στη μετακίνηση όσο και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, δεν βρίσκεται στο φάσμα του ρομαντισμού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αδιαφορήσουμε για τις επιπτώσεις των επιλογών μας στο περιβάλλον.

Ακόμα και για αυτούς που το έχουν συνειδητοποιήσει ωστόσο, επιχειρώντας να αλλάξουν τις συνήθειες τους, συχνά υπάρχουν απορίες ή ανασφάλειες για το πώς μπορεί το eco-friendly να είναι τελικά και value-for-money, δηλαδή να τους αποφέρει οικονομικό όφελος, είτε άμεσα π.χ. με χαμηλό κόστος κτίσης, είτε έμμεσα π.χ. με μειωμένο κόστος χρήσης.

Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε το αφιέρωμα «Κινούμαι ecoνομικά», όπου συγκεντρώσαμε τα διαφορετικά πεδία στα οποία βρίσκει εφαρμογή ο συνδυασμός που περιγράφουμε, δηλαδή οικολογική και οικονομική μετακίνηση.

Aerial view road going through forest, Road through the green forest, Aerial top view car in forest, Texture of forest view from above, Ecosystem and healthy environment concepts and background.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε προϊόντα και υπηρεσίες που συνδέονται με το eco-friendly και παράλληλα value-for-money Mobility, καταρρίπτοντας την πεποίθηση ότι το κόστος της οικολογικής μετακίνησης δεν είναι προσιτό ή δεν είναι δικαιολογημένο, κάτι που ίσως στο παρελθόν σε έχει αποτρέψει ακόμα και από το να τα μπεις στη διαδικασία αξιολόγησης τέτοιων εναλλακτικών.

Ή όπως το λέει και ο τίτλος του αφιερώματός μας, επιχειρούμε να συστήσουμε στο κοινό μας επιλογές για ecoνομική μετακίνηση!

Μεταξύ πληροφορίας, αριθμών, προτάσεων και ιδεών που θα βρεις εδώ, εταιρείες που ξεχωρίζουν η καθεμία στον τομέα δραστηριότητάς της, μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε λύσεις ecoνομικής μετακίνησης, εκμεταλλευόμενοι τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης ή του φυσικού αερίου, ακόμη κι εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το leasing και η μικροκινητικότητα.

Με σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση, μπορούμε όλοι μας να κινούμαστε ecoνομικά!

Απόλαυσέ το!

Energy EV car concept. Futuristic hybrid vehicle charge battery electric on station blur cityscape on panoramic banner blue background with icon illustration environment friendly. green eco technology

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!