Πώς η Opel πέτυχε αύξηση της αυτονομίας στα ηλεκτρικά Corsa-e και Mokka-e

Χωρίς να αλλάξει η μπαταρία, η αυτονομία αυξήθηκε στα 359 και 338 χλμ. αντίστοιχα

Πώς η Opel πέτυχε αύξηση της αυτονομίας στα ηλεκτρικά Corsa-e και Mokka-e

Χωρίς να αλλάξει η μπαταρία, η αυτονομία αυξήθηκε στα 359 και 338 χλμ. αντίστοιχα

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναζητούν τρόπους για να βελτιώνουν την αυτονομία των μοντέλων τους, χωρίς να χρειάζεται να τοποθετούν μεγαλύτερη μπαταρία. Στην περίπτωση των Corsa-e και Mokka-e, η Opel πέτυχε σημαντική αύξηση στην αυτονομία τους και μάλιστα όχι μόνο κατά το επίσημο πρότυπο WLTP αλλά και σε πραγματικές συνθήκες.

Με μία φόρτιση της μπαταρίας, το Corsa-e μπορεί τώρα να καλύψει έως 359 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 7%. Η αυτονομία του Mokka-e έχει αυξηθεί στα 338 χλμ (WLTP). Οι αυξήσεις της αυτονομίας έχουν επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, χάρη στη βελτιστοποίηση των συστημάτων HVAC (Heating,Ventilation, Air Conditioning) και των συστημάτων κίνησης των Opel Corsa-e και Opel Mokka-e.

Η απόδοση της αντλίας θερμότητας, που θερμαίνει και ψύχει το εσωτερικό και περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο μοντέλων, είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ. Οι αντλίες θερμότητας είναι πιο αποδοτικές από τα συμβατικά συστήματα HVAC, καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τη μπαταρία, προς όφελος της αυτονομίας. Οι πελάτες θα παρατηρήσουν τη βελτίωση κυρίως όταν οδηγούν τους χειμερινούς μήνες. Στην αύξηση της αυτονομίας συμβάλλουν επιπρόσθετα ο νέος μειωτήρας κιβωτίου ταχυτήτων και τα ελαστικά κατηγορίας A+ 16 ιντσών (Corsa-e) και 17 ιντσών (Mokka-e).

Δείτε ακόμα: Μπήκαμε στο Δακτύλιο με το ηλεκτρικό Opel Corsa-e

Τα Opel Corsa-e και Opel Mokka-e αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης ηλεκτρικής επέλασης του γερμανού κατασκευαστή με την πλούσια παράδοση. Η Opel έχει ήδη εννέα εξηλεκτρισμένες σειρές μοντέλων στην αγορά – LCV (Light Commercial Vehicles) και επιβατικά αυτοκίνητα.

Η προϊοντική γκάμα της Opel θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2024, ενώ από το 2028 θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα για την Ευρώπη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!