Μιχάλης Παπαδόπουλος στο MotorOne: «Αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης στους αυτοκινητοδρόμους»

Ο νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Μιχάλης Παπαδόπουλος στο MotorOne: «Αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης στους αυτοκινητοδρόμους»

Ο νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μιλώντας στο συνέδριο «Electric Vehicle Conference», ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο μητρώο του Υπουργείου υπάρχουν 4.474 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, «εκ των οποίων τα 2.256, δηλαδή περισσότερα από τα μισά, έχουν ταξινομηθεί φέτος, έως σήμερα. Ενδεικτικά, πέρυσι, όλο το 2020 είχαν ταξινομηθεί 1.177 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται βέβαιο, ότι έως το τέλος του έτους, θα έχουμε υπερδιπλασιασμό των ταξινομήσεων σε σχέση με πέρυσι».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Μεταφορές, μίλησε στο MotorOne για την ανάγκη δημιουργίας ενός ανεπτυγμένου δικτύου φορτιστών. «Η λογική του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να υπάρχει η δυνατότητα στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίζουν με άνεση και γρήγορα το όχημά τους σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. Με αυτή τη λογική αυξάνονται τα σημεία φόρτισης στους ΣΕΑ των αυτοκινητοδρόμων, τόσο στην εθνική οδό όσο και στην Εγνατία».

Ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε μήνυμα στους δήμους της χώρας, όσον αφορά τη δημιουργία σταθμών φόρτισης εντός των ορίων τους. Πρόσφατα δόθηκε νέα τρίμηνη παράταση στο πρόγραμμα για την κατάρτιση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

«Πρέπει και οι δήμοι να αναλάβουν το ρόλο που τους αρμόζει. Ο κάθε δήμος δηλαδή να έχει σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε θέσεις στάθμευσης που θα ορίσει ο ίδιος. Έχει δοθεί νέα τρίμηνη παράταση στους δήμους για την κατάρτιση των ΣΦΗΟ, όμως πρέπει η διαδικασία να συνεχιστεί γρήγορα και να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Γενικότερα η λογική για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Όπως να έχουμε εξειδικευμένους τεχνίτες σε συνεργεία που επισκευάζουν και συντηρούν ηλεκτρικά οχήματα. Βλέπουμε ότι η τάση υπέρ της ηλεκτροκίνησης είναι ανοδική, άρα πρέπει οι υπηρεσίες του Υπουργείου και των Περιφερειών να κινηθούν γρήγορα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!